Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wygląda to nastepująco wracałem sobie z wrocławia autostrada 130,140 kmh non stop przez 140 km gdy zjechałem z autostrady jechałem sobie spokojnie do domku kolo 50 60 kmh i patrze na wskaznik temp i spadl do pierwszej keski za niebieskim polem zatrzymalem sie na chwileczke i po jakis 30 sek temp. wskoczyła na swoje miejsce 'pion' temperartura na zewnatrz była -9 st.C dojechalem kawaleczek do domu i postawilem auta na jakies 2 godzinki nie dalo mi to spokoju wiec postanowilem pojezdzic i obserwowac co sie dzieje ruszylem silniczek sie zagrzal lecialem kolo 100 i gdy puscilem noge z gazu i lecialem z gorki temp znowu spadla nie mam pojecia co to moze byc poziom plynu jest ok wisko zatrzymalem reką wiec go nie zlapalo dzisiaj przemierzyłem 300km i tylkor az lekko sie wychilila do tyłu nie mam pojecia co to za dziwne objawy a na forum niestety nie znalazlem podobnego problemu chyba ze nie umiem szukac;)

Pozdraiwam

a silniczek to 2.8 w automacie

Opublikowano
Dosyć szybko leciałeś, mróz na dworze, to pewnie mocno dmuchało w chłodnicę. Dlatego też wskaźnik Ci tyle pokazywał. Też tu były asy, którzy do mechanika lecieli ponad 100 z rozwaloną chłodnicą żeby zdążyć przed zagrzaniem silnika. Takie jest moje zdanie :)