Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku ostrzegam że może to być trudne do zrozumienia gdy to opisze :lol:

Więc problem jest taki że gdy ustawie nawiew na nogi lub szybe to niezależnie od kręcenia pokrętłem regulacji temperatury nie da się zrobić ani cieplejszego ani chłodniejszego powietrza, leci sobie po prostu takie letnie, tak jakby było ustawione na 60-70% maksymalnej temperatury.

Natomiast gdy zmieniam pozycje w kierunku nawiewu na twarz to wtedy powietrze zaczyna się robić chłodniejsze.

Gdzie szukać przyczyny? Elektrozawór czy coś innego?

Jeśli był podobny temat to przepraszam, ale nie znalazłem sensownej odpowiedzi w wyszukiwarce :(

Opublikowano

Kolego w E36 tak jest że zawsze na twarz leci chłodniejsze-niby po to żeby kierowcy ciepłe nie usypiało czy coś takiego :)

A co do braku regulacji temperatury to zdaje się że elektrozawór tak jak mówisz ale o tym niech ktoś co więcej wie się wypowie :)

Opublikowano
Kolego w E36 tak jest że zawsze na twarz leci chłodniejsze-niby po to żeby kierowcy ciepłe nie usypiało czy coś takiego :)

Tak wiem, tylko nie wiem w jaki sposób to jest rozwiązane i myślałem że to też może nie działać, a boirąc pod uwage to że działa będzie to jakąś wskazówką przy rozwiązaniu problemu :)

A co do braku regulacji temperatury to zdaje się że elektrozawór tak jak mówisz ale o tym niech ktoś co więcej wie się wypowie :)

:cool2: