Skocz do zawartości

automatyczne ogrzewanie tylnej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie jak znaczna część użytkowników E46, posiadam automatyczny włącznik ogrzewania tylnej szyby, gdy temp na zewnątrz spadnie poniżej 3 czy 4 stopni. Czy wiecie może jak to wyłączyć bez podłączania się do kompa?

Podłączenie do kompa kosztuje dość dużo więc uważam że nie warto wydawać kasy na tak błahą rzecz. Ale za to bardzo mnie drażni to automatyczne włącznie, a to dlatego że w 85% przypadków szyba jest całkowicie przejrzysta. Po za tym ogrzewanie włącza się przed uruchomieniem silnika, a jak wiadomo ciągnie dużo prądu, co może utrudniać rozruch. Tak nawiasem mówiąc to chyba każdy kierowca jak widzi potrzebę ogrzania szyby to może, bez uszczerbku dla zdrowia, wyciągnąć rękę i wcisnąć mały przycisk, więc po co tu automatyka.

No ale to moje prywatne odczucia. Jeśli ktoś coś wie na ten temat to proszę o pomoc.

Opublikowano
dzięki za dobre chęci ale jestem z lubelskiego. jakieś 600km do Bydgoszczy. Tak myślałem że przez kompa. Może sprawie sobie jakiś interface niedługo