Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

miałem ostatnio problemy z hamulcami no i musiałem wymienić pompkę hamulcową

by ją wyjąć z tej komory między grodzią a kielichem musiałem odkręcić też serwo

po odkręceniu i wyjęciu pompki serwo zostało na swoim miejscu ale luźne nie przykręcone

po poskładaniu wszystkiego hamulce działają ale znowu serwo się rozszczelniło i syczy w aucie no i nie wspomaga tak jak powinno no i silnik kuleje bo łapie fałszywe powietrze

pytanko banalne :

JAK WYJĄĆ SERWO ???

jak je miałem odkręcone to nadal nie można nim tak pokombinować by wyszło z tej komory gdzie jest montowane

czy wyjmował je ktoś i wie jak to zrobić ?

w serwisie mówią że nawet samą pompe można wyjąć bez odkręcania serwa - a ja widze że nie ma miejsca

przy okazji coś się stało że jedna szpilka mocująca serwo z kabiną zluzowała się i nie można jej dokręcić - czy to może być przyczyną nieszczelnośći ???

nie powinno bo mocowanie ma się nijak do przepony w środku

prosze o rady jeśli ktoś spotkał się z podobnym problemem

w sobote myśla się za to zabrać ale czy uda mi się to uszczelnić ?

a zepsuło się to dopiero po wyjęciu pompy czyli coś zepsułem

Opublikowano

przy okazji coś się stało że jedna szpilka mocująca serwo z kabiną zluzowała się i nie można jej dokręcić - czy to może być przyczyną nieszczelnośći ???

nie powinno bo mocowanie ma się nijak do przepony w środku

tak to może być przyczyną :lol: :lol: :lol:

już teraz wiem bo udało mi się szpilkę dokręcić

nie syczy i normalnie wspomaga

czyli problem z wyjęciem serwa z komory odszedł na inne lepsze czasy

dziękuję wszystkim za liczne rady i sugestie

:D

Opublikowano

Spoko nie ma sprawy :cool2: !!!!!!! Czego to się nie robi dla przyjaciół z forum :mrgreen:

sorki za offtopa

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.