Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój samochód to E46 320d 150MK 2004r.

Ostatnio pojawił się problem a mianowicie podczas delikatnego przyspieszania lub zwiększania obrotów na biegu jałowym czuć szarpanie silnikiem.

Objawy nie występują gdy się jedzie normalnie lub agresywnie. Samochód przyspiesza jak wcześniej i nie pali się żadna kontrolka.

Czy ktoś się już spotkał z takim problemem?

Opublikowano

mam na to rozwiązanie mogę się zamienić mój chodzi ok :D

Jak masz pisać takie odpowiedzi to lepiej nic nie pisz.......Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie za niestosowanie się do regulaminu forum :evil: :evil: Moderator

jedynakk
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm ciekawa propozycja ale chyba nie skorzystam ;)

Ostatnio problem się nasilił przy zimnym silniku. (samochód parkowany w garażu gdzie temperatura nie spada ponizej 10 stopni). Po odpaleniu wskazówka obrotomierza 1-2 razy skoczy do góry gdzieś o 200-300 obrotów i szarpnie silnikiem po czym się stabilizuje na poprawnych obrotach. Gdy na biegu jałowym zwiększam obroty do około 1700-2000 zaczyna ostro trzepać silnikiem ( wrażenie jakby chodzili na 3 gary). Kiedy się nagrzeje objawy ledwo wyczuwalne takie jak opisane wyżej.

Znajomy mechanik poradzili mi wlać jakiś preparat do czyszczenia wtrysków i wymienić filtr paliwa. Czy warto to wlać czy nie zrobi więcej zległo niż dobrego?