Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam OMVL Dream. Jaką ta instalacja powinna mieć kolejność wtryskiwaczy w silniku R6? Oznaczenia na końcówkach mam mniej więcej ACD EFG czy jakoś tak. Jak to powinno być podłączone? Co do pierwszego co do drugiego i co do trzeciego cylindra?

Pozdrawiam

Opublikowano
Ogólnie najważniejsze jest aby kolejność podłączenia wtryskiwaczy gazowych była taka sama jak benzynowych.Na końcówkach od benzynowych tych od instlacji gazowej też powinny być oznaczenia.Czyli aby wtrysk benzynowy danego cylindra sterował na gazie wtryskiem gazowym podłączonym do tego właśnie cylindra.
Opublikowano
Ogólnie najważniejsze jest aby kolejność podłączenia wtryskiwaczy gazowych była taka sama jak benzynowych.Na końcówkach od benzynowych tych od instlacji gazowej też powinny być oznaczenia.Czyli aby wtrysk benzynowy danego cylindra sterował na gazie wtryskiem gazowym podłączonym do tego właśnie cylindra.

Czyli te tzw. emulatory wtryskiwaczy też mają numerki i numerek emulatora musi się pokrywać z numerem wtryskiwacza?

Pozdrawiam

Opublikowano
Dokładnie.

Tylko u mnie jakoś nigdzie nie widzę tych emulatorów. Czy ktoś wie gdzie się je montuje najczęściej w silniku M30?

Pozdrawiam