Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie jaki byscie polecili do bmw 5 silnik diesla,wiem ze 2.5tds 143km jest kiepskim silnikiem a czy 2.5d 163km lub tez 3l sa ok?
Opublikowano
moim zdaniem najlepszy jest 3.0d ale 525d tez juz jest dynamiczny no i najbardziej oszczedny.Ja posiadam 525td-nie tds, jak narazie chodzi super a juz troche nia przejechalem
Opublikowano

Bierz Common Rail'a 3.0. 2,5 CR ma w papierach takie spalanie jak 3.0.

No jeszcze kwestia ile chcesz przeznaczyć. bo 3.0 CR ceni sięna pewno inaczej niż 2,5 tds (jego sobie odpuść). Na allegro handlarze zachwiali szrotami różnicę cenową. Jak w gąszczu ogłoszeń "nie pobłądzisz" to wyczaisz różnice nie wychodząc z domu. A i w BMW jak i w każdym innym używanym aucie stan jest priorytetem i jak najwięcej info o przeszłości.

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Osiągi w stosunku do spalania TDSa a 3.0d czy też 2.5d to rożnica pokoleń :)

awaryjność diesli w bmw ciągłą dyskusją. poczytaj ciężko przeoczyć.

Opublikowano
Tylko 3.0D ale z pewnego miejsca, najlepiej z Niemiec , odpowiedz sobie sam na jedno pytanie DALCZEGO AUTA W POLSCE SA TANSZE NIŻ W NIEMCZECH ???? wszystkie auta sprowadzone z zachodu maja przebieg 170-190 tyś :lol: :lol: :lol: i sa idealna a kosztują dużo mniej niż za granica, więc jak juz sie zastanowisz jakie chcesz autko to proponuje szukać je na zachodzie u prawdziwego ""niemca""
Opublikowano
DALCZEGO AUTA W POLSCE SA TANSZE NIŻ W NIEMCZECH ????

Chyba zyjesz w innym świecie...

Przy kursie 4,1 po przeliczeniu ceny 530d (nie ważne w jakim stanie) zaczynają się od 14350zł -znajdz mi w PL taka.

wszystkie auta sprowadzone z zachodu maja przebieg 170-190 tyś :lol: :lol: :lol:

Bo spora częśc w obecnych czasach jeszcze na zachodzie ma cofane liczniki.

Niemiachy (a tym bardziej turasy itp.mieszkające w D) się nie szczypią widząc jak polska masa przyjeżdza po auto "bo z niemiec! och ach!".

Cofają,naprawiają po wypadkach.

Czasy gdy na auto z Niemiec było pewne na 100% minęły.

proponuje szukać je na zachodzie u prawdziwego ""niemca""

Koniecznie od dziadka!

Prawdziwy niemiec też Cie okantuje...

Przewaga rynku niemieckiego polega na kilku rzeczach, m.in.

1.lepsze drogi-mniejsze zniszczenie auta

2.większy wybór.

Takie moje zdanie...

A co do pytania autora...wybór zależy głównie od tego ile masz kasy.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
DALCZEGO AUTA W POLSCE SA TANSZE NIŻ W NIEMCZECH ????

Chyba zyjesz w innym świecie...

Przy kursie 4,1 po przeliczeniu ceny 530d (nie ważne w jakim stanie) zaczynają się od 14350zł -znajdz mi w PL taka.

wszystkie auta sprowadzone z zachodu maja przebieg 170-190 tyś :lol: :lol: :lol:

Bo spora częśc w obecnych czasach jeszcze na zachodzie ma cofane liczniki.

Niemiachy (a tym bardziej turasy itp.mieszkające w D) się nie szczypią widząc jak polska masa przyjeżdza po auto "bo z niemiec! och ach!".

Cofają,naprawiają po wypadkach.

Czasy gdy na auto z Niemiec było pewne na 100% minęły.

proponuje szukać je na zachodzie u prawdziwego ""niemca""

Koniecznie od dziadka!

Prawdziwy niemiec też Cie okantuje...

Przewaga rynku niemieckiego polega na kilku rzeczach, m.in.

1.lepsze drogi-mniejsze zniszczenie auta

2.większy wybór.

Takie moje zdanie...

A co do pytania autora...wybór zależy głównie od tego ile masz kasy.

kolego Basti735 czy ty wogóle zrozumialeś moją wypowiedz czy tylko chciałeś sobie popisać

a tak po za tym znajdz mi na zachodzie w dobrym stanie 530D za 14350zł to jest 3500Euro ( sam odrazu od Ciebie je odkupie)

170-190 tyś mają autka w które przekroczyły granice panstwa polskiego a na zachodzie miały dużo więcej - proponuje z każdej wypowiedzi wyciągać wniski a nie pisać bo musze

Kto jedzie do Niemiec szukać auta od Turasa tylko handlarze ???

Jaki Niemiec który ma SALON cofa licznik!!!!!

Każde autko można sprawdzić w SALONIE w Niemczech ale trzeba troszke znać jezyk i w tym wszystkim się orientować

Pozdrawiam

Opublikowano
kolego Basti735 czy ty wogóle zrozumialeś moją wypowiedz

Doskonale...

czy tylko chciałeś sobie popisać

akurat nie chce mi się zbytnio pisać,i robie to z uprzejmości-żeby kolega(autor) nie wpakował sie w g...

Podejrzewam że Ty nie zrozumiałeś w pełni mojej wypowiedzi.

znajdz mi na zachodzie w dobrym stanie 530D za 14350zł to jest 3500Euro ( sam odrazu od Ciebie je odkupie)

Napisałem wyraźnie

"ceny 530d (nie ważne w jakim stanie) zaczynają się od 14350zł"

Co oznacza że za zdrowe dasz więcej.Chciałem obalić Twoje stwierdzenie które brzmiało "DALCZEGO AUTA W POLSCE SA TANSZE NIŻ W NIEMCZECH ???? " -podałem przykład że to w reichu ceny początkowe są niższe.

170-190 tyś mają autka w które przekroczyły granice panstwa polskiego a na zachodzie miały dużo więcej - proponuje z każdej wypowiedzi wyciągać wniski

Przecież to samo napisałem...

Że przekraczając granice już miały mniej na blacie...

Kto jedzie do Niemiec szukać auta od Turasa tylko handlarze ???

Możliwe. Co nie zmienia faktu że prywaciarze też się nauczyli cofać liczniki itd.

Niemiec też człowiek i idiotą nie jest...

Amerykanie-to samo (chociaż nad ich inteligencją można by polemizować,ale tu chodzi o auta).

Każde autko można sprawdzić w SALONIE w Niemczech ale trzeba troszke znać jezyk i w tym wszystkim się orientować

Tak samo jak w USA-masz rejestr,problem w tym że (wiem "z życia")-w rejestrze masz wbity ostatni przebieg i czynność-sprzedając auto cofasz o tyle żeby wyszło że ma przebieg tyle ile po przeglądzie.

Pozdrawiam

Ja również.

ps.myśle że autor-wyciągnie co trzeba z tego i zrozumei o co nam obu chodzi. A my swoje spory żeby nie zasmiecać przenieśmy na priv...

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...