Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BMW 530d.Czy ktoś wie jak założyć pasek klinowy do silnika M57 ? Potrzebuję najlepiej dobre zdjęcie przodu silnika. W zaden sposób nie mogę go założyć,jak naciągnąć napinacz? Bardzo pilnie potrzebuję pomocy.
Opublikowano

Bawilem sie w tym tygodniu:) Ale mialem ustawione spotkanie o 18 i poleglem przy odkraniu grnej rolki napinacza~:) wymienilem dolna na napinaczu klimy klucz 16 wymagany. Ciagniesz w prawo i zakladasz rolke na napinacz. Gorne dwie rolki w bloku chyba na szesciokat 8mm. I na samej gorze - gorny napinacznaklucz sruba 24mm ja uzywalem plaskiego oczkowego . Ta dziwka wymaga sciagniecia od gory wiecej rurek i sprzetu. Prubowalem ale nie dalem rady bez tego poniewaz z kanalu nie mialem od dolu takiej dzwigni (miejsca ) by napinacz doszedl do konca i puscila sruba.. odgory podobnie bez demontzu... przerwalem bo musialem sie zwijac...

Co do paka.. tez nie wymienilem, poniewaz cosmiwychodzilo, z emusial bym odkrecic wiatrakiisko... w domu pomyslalem, ze jak ten pasek nowy ma oczko 1,5m to moglem przelozyc przez wiatrak.. ale przed zalozeniem krutkiego paska:) Mam do wymiany termostat i chyba kupie w tym tygodniu laczac wejscie pod samochod grupowo. Jakupilem metalowe rolki i paski conti

KORZYSTASZ Z WIEDZY BMW KLUB POLSKA? PODZIEL SIĘ WIEDZĄ Z KLUBEM !