Skocz do zawartości

silnik M40 316i odpowietrzanie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem otóz samochód od pewnego czasu chodzi źle na benzynie. Na zimnym pali od tyka a na gorącym już muszę pokręcić troszkę ale to jeszcze nic jak już odpalę to przez chwilę obroty 900-1000 a poźniej 1300 i 1400 i tak skacze 1300 i 1400 na gazie chodzi w miarę równo. Dzisiaj zauważyłem coś takiego że na GAZIE jak odkręce korek od wlewu oleju do silnika to samochód się dusi i zgaśnie natomiast na benzynie jak odkręce ten sam korek obroty ze skaczących robią się równe 900 tak jak powinno być jak zakręce korek to znowu skaczą z 1300 na 1400 i w kółko. Moje pytanie jest takie co jest nie tak? Silnik 316i M40.
Opublikowano
Mam taki problem otóz samochód od pewnego czasu chodzi źle na benzynie. Na zimnym pali od tyka a na gorącym już muszę pokręcić troszkę ale to jeszcze nic jak już odpalę to przez chwilę obroty 900-1000 a poźniej 1300 i 1400 i tak skacze 1300 i 1400 na gazie chodzi w miarę równo. Dzisiaj zauważyłem coś takiego że na GAZIE jak odkręce korek od wlewu oleju do silnika to samochód się dusi i zgaśnie natomiast na benzynie jak odkręce ten sam korek obroty ze skaczących robią się równe 900 tak jak powinno być jak zakręce korek to znowu skaczą z 1300 na 1400 i w kółko. Moje pytanie jest takie co jest nie tak? Silnik 316i M40.

Kolego... Kiedy odkręcasz korek wlewu oleju silnik MUSI spaść z obrotów... Jak nie spada to jest coś nie tak... O falowaniu obrotów poczytasz na forum... Jest masa tematów i naprawde jak zależy ci na naprawieniu to poświęcisz te pare chwil i wpiszesz w opcji szukaj magine słowa "falowanie obrotów" lub " falują obroty" i masz odpowiedzi he hoho :cool2: :search:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
ale aż tak? Tam z pod kolektora ssącego wychodzi taka rurka która idzie od pokrywy wałka do przepustnicy jak to ściągnę to silnik chodzi ok jak ten wężyk przytkam palcem to już świruje. Czy aby na pewno tak ma być? O falujących obrotach wiem wszystko bo już czytałem ale to trochę inny problem.
Opublikowano
Tak to jest jak z biednej M40tki robi się zapalniczkę. To ciężka sprawa. Mój kumpel też ma ten sam problem i długo sie z tym boryka. Jeździł po mechanikach i mało mu powiedzieli. Moze odłacz silnik krokowy i zobacz jaki bedzie efekt. Jak zgaśnie to go wymiwń a jak obroty wzrosną lub będą takie samo to też bym pomyślał nad wymianą lub przełożeniu od innego sprawnego na probe.