Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam uszkodzoną głowicę w bmw e34 2,5 24v vanos 1993r.Chciałem kupić drugą i już prawie to zrobiłem ale się wacham bo na każdej z głowic są numery.Wiem że w 2,5 24v bez vanosa są inne bo kolega ma i wymieniał U niego jest 172 08 40 Na mojej jest numer 173 80 70 A na tej którą miałem kupić jest 173 84 00.Ta ostatnia pochodzi z silnika 2,5 24 v vanos z 94r kwiecień.Czy byłaby dobra do mojego auta.na czym polegają różnice.Wiem że do 92r zawory były grubsze.Ale na co to ma wpływ.Pozdrawiam :?
Opublikowano

Nie wiem co to za numery podajesz, ale żadnego z nich w ETK nie znalazłem ...

Tak dla informacji - przed '92 to właśnie były bez Vanosu, a po '92 z Vanosem. (dokładnie 9/92)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
:D Właśnie tyle wiem.Od września 92 zmieniła się grubość trzonka zaworu z 7 na 6mm i średnica (grzybka ) z przylgnią chyba wydechu z 30mm na 33mm dokładnie nie pamiętam ale coś takiego.