Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem, chodzi o te kontrolki http://img247.imageshack.us/my.php?image=dsc00101jj6.jpg njapierw zapaliła się ta pomarańczowa wraz z napisem oilservice więc pojechałem wymienić olej w silniku, zalali mi najlepszy półsyntetyk jaki mieli :P No i wróciłem do domu ale kontrolka nie zgasła, potem się dowiedziałem że ją trzeba zrestartować żeby zgasła, prawda to ? Olej wymieniłem jakieś max 300 km temu i wczoraj mi się zapaliła druga kontrolka czerwona obok pomarańczowej.... Domniemam że chodzi o to że skoro nie zrestartowałem wtedy kontrolki to komputer pokazał czerwoną bo myśli że nie wymieniłem oleju a powinno to już być dawno zrobione, chociaż jest :P

Trochę chaotycznie to napisałem ale nie wiem jak wytłumaczyć o co mi chodzi :P

Chce się upewnić co do tych kontrolek bo nie chce później mieć problemu. Jeszcze jedno pytanie, czy mogę te kontrolki sam zrestartować ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam. Kolego musisz skasować inspekcje po wymianie oleju samo się nie skasuje czyli te właśnie kontrolki. Moześz to zrobic sam ( jak poszukasz to opis napewno znajdziesz) lub podjedz na jakiś warsztat i spytaj czy skasują ci inspekcje olejową koszt od 10 do 20zl.
Rysiek