Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam miałem małego dzwona z sarenka i musiałem z jednej strony wymienic lampe wraz z zarnikiem xenonowym(miałem założone xenony jak kupiłem). I tu nastepuje problem z ta lampa bo swici duz gorzej od tej co jej nie ruszałem . Czy w zwiazku z tym ustawia sie w orginalnej lampie jakos ten zarnik (blizej lub dalej) i ma bo np. zwiazek z ognikowa(nie wiem czy cos takiego wystepuje w tym przypadku), czy moze po mprostu mam brudna lampe lub cos innego. prosze o pomoc
raz sprobujesz mocy i już nie chcesz przestać !!!
Opublikowano
witam miałem małego dzwona z sarenka i musiałem z jednej strony wymienic lampe wraz z zarnikiem xenonowym(miałem założone xenony jak kupiłem). I tu nastepuje problem z ta lampa bo swici duz gorzej od tej co jej nie ruszałem . Czy w zwiazku z tym ustawia sie w orginalnej lampie jakos ten zarnik (blizej lub dalej) i ma bo np. zwiazek z ognikowa(nie wiem czy cos takiego wystepuje w tym przypadku), czy moze po mprostu mam brudna lampe lub cos innego. prosze o pomoc

- czy ksenony były oryginalne czy hidy made in allegro?

- jesli ori to pewnie żarniki były 4300 a ty pewnie założyles nowe 6000 lub 8000 K i dlatego świeci gorzej choć bardziej "niebiesko - fioletowo"

- i napisz cos wiecej co naprawiales itp bo na razie wróżymy z fusów :)

pozdrawiam

p.s.

czy sarenka żyje ? :D

Opublikowano
a propos sarenki to nie :lol: ale za to Bunia juz znowu jeździ. były zakładane hidy ale nie made in Allegro tylko jakies z Audi goś założył. Zarnik mam założony Philipsa taki jak tamten co był . problem w sumie juz rizwiazałem bo gosc co mi maszyne składał zle zamontował zarnik (krzywo) i skutek był taki ze zle swieciło, ale powinno byc po modyfikacji ok dzieki za pomoc
raz sprobujesz mocy i już nie chcesz przestać !!!
Opublikowano

- czy ksenony były oryginalne czy hidy made in allegro?

- jesli ori to pewnie żarniki były 4300 a ty pewnie założyles nowe 6000

W E32 oryginały miały temp. 5500 K i jak na jedną stronę po kombinacjach zakładałeś te nowsze na 4300, to wyglądało tak, jak by ta stara to był xenon, a nowa zwykła H1. Te pierwsze xenony świeciły po prostu lepiej...