Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z regulacją świateł. Właśnie dojechałem z Gdańska do Wałbrzycha. W trasie padł mi któryś z czujników regulacji...może tylko zerwał się jakiś przewodzik. Mam pytanie...czy mogę (oczywiście czasowo..na okres powrotu do Gdańska) w jakiś sposób na 'stałe' ustalić wysokość świateł. Np podłączając 'coś..bądź jakoś zwierając) w gnieździe na lampie gdzie wchodzi ta wiązka z czujników ?

Podróż po nie znanym mi terenie jakim dla mnie jest Dolny Śląsk .. ze światłami skierowanym tuż pod koła .. to jest przeżycie.

Dziękuję za wszelką pomoc. :?

Memento Mori :-)
Opublikowano
ustaw recznie wysokośc świateł jak nie idzie automatycznie w lampie pokretła na imbus z góry jak bedziesz patrzył na lampe oczywiście zapalone światła jak sobie je wyregulujesz odłacz środkowa wtyczke z lampy nie bedzie działac wtedy zamopoziomowanie
Opublikowano

Senkiju verymuch ice331 :D

Dzisiaj rano jak ruszałem z hotelu wszystko wróciło do normy. Ale zrobię tak jak piszesz...bo nie chcę mieć znowu takiej niespodziewanki na trasie powrotnej do Gdańska (a będę wracać nocą). Bo co raz się zdarzyło, to może się powtórzyć...pewnie siada jeden z tych dwóch potencjometro-czujników. Jeszcze raz dzięki.

Pozdrawiam

Memento Mori :-)