Skocz do zawartości

[ E36 ] silniczek lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Byłem dzisiaj na przeglądzie i okazało sie że mam źle usawtione światła, podczas regulacji okazało się że lewej lampy nie da się ustawić (góra-dół) czy silniczki w lampach compactów sie wymienia (jeśli tak to jak go wyjąć?) czy nie? jeśli tak to jaki to ma być silniczek i gdzie go kupić?
Opublikowano
Zauważylem tez ze sterowanie swiatlami z kabiny dziala a mimo to nie da sie ustawic jednej lampy ktora swieci za krotko co z tym zrobic?
Opublikowano
Sprawdź czy główka bolca siłowniczka jest wetknięta w gniazdo w odblasku lampy. Zdaża się że ktoś grzebie i nie włoży siłownika do końca bo trzeba przytrzymać odblask lampy palcem. Albo inaczej obróć silniczek w bok i spróbuj go wyjąć jak wyjdzie łątwo to jest tak jak mówiłem a jak coś go będzie trzymało to znaczy że siedzi prawidłowo. Spotkałem się w Oplu z podobną sytuacją bo ktoś wsadził inny siłownik z krótszym bolcem i lampa nie dała się wyregulowac bo lustro było za mocno ściągnięte.
Opublikowano
co do wyjmowania silniczka to jak go wyjac ? obkreca sie i wyjmuje czy poprostu wyciaga na sille?:P nie chce nic popsuc dlatego pytam bo nigdy nie wyjmowalem.
Opublikowano
tak obracasz go najpierw o jakieś 45 stopni ale w którą stronę to nie pamiętam... w każdym bądź razie jest tylko jeden ruch w jedną stronę inaczej sie nie da. Następnie odciągasz go od lampy.
Opublikowano
wyciganolem ten silniczek z lampy i okazalo ze dziala ale musial dzialac bo sterowanie z kabiny dziala a mimo to nie da sie wyregulowac ta sruba przy lampie tzn kreci sie ale promien swiatla sie nie wydluza ani nie zmniejsza. Ma ktos pomysl co to moze byc? chyba cos z lampa nie tak;/
Opublikowano
wogóle się nie kręci?? może komuś się coś połamało i to zakleił?? jak chcesz się pobawić to zrób mi fotkę tego to sprawdzę czy mam to samo w rozwalonej lampie to wyjmę i ci wyślę... to sobie przełożysz
Opublikowano
sruba i to kolko z zabkami sie kreca ale promien swiatla sie nie wydluza;/ moze cos w srodku jest polamane... a jak tak to chyba lampa na smietnik sie nadaje. Lampy mam Hella.
Opublikowano
tam na końcu śruby też jest zakończenie kulkowe które powinno siedzieć w gnieździe lustra jak wyskoczyło to nie ściągniesz lustra do tyłu i nie podniesiesz świateł....