Skocz do zawartości

Problem z centralnym zamkiem w BMW e36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z centralnym zamkiem a dokładnie:

- od strony pasazera moge bez problemu otwierac i zamykac auto ale od strony kierowcy zamyka sie bez problemu ale nie chce sie otwierac zamek... watpie zeby byl to silownik poniewaz kluczyk wogole nie chce sie przekrecac jakby byl zablokowany.

- drugim problem jest to ze pomimo zamknietego samochodu wlew do baku jest otwarty, nie mozna go zamknac w zaden sposob

Z gory dziekuje za pomoc... :D

Opublikowano

miałem identyczny problem ....pewnie masz mocno zrezany grot kluczyka Postanowiłem skopiować kluczyk ..ale tak miałem wyślizgany klucz, że dorabiacz kluczy stwierdził początkowo że nieda rady.

Udało mu się ...kluczyk teraz otwiera wszystko jak po maśle

Jeśli chodzi o klapkę wlewu to zamknij centralnym (przy otwartej klapce wlewu) i obczaj czy bolec plastikowy tam środku wyskakuje ..bo jako że jest plastikowy to mógł ktoś go połamać. ...a jak nie to coś z mechanizmem tudzież elektryką bolca jest nie tak.