Skocz do zawartości

<t>Bio-ester!! tankuje to paliwo.</t>  

11 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Osobiście na swoim osiedlu widziałem jak koleś lał do TDS'a E34 olej roślinny z bańki. Że to nie było jednorazowe, to pewnie samochód na tym jakoś chodzi, wiadome, że to nie jest odpowiednie paliwo do TDS. Jak gadałem z pompiarzem to mowił, że paskudnie po tym pompa wygląda. Skoro chodzi na olej rzepakowy to pewnie pojedzie na bioestrze. Sam lałem to do Golfa II 1,6D i smigał jak głupi, ale to dwa różne silniki..... Osobiście bym na tym nie jeżdził mając TDS'a
Opublikowano

Z opinii Krakowskich busiarzy, paru osób mogę odradzić to paliwo.

Austryjacy i niemcy bawiący się bio-paliwem, robią kompromis mieszając je pół/pół z normalnym ON.

Stare diesle sobie z tym radzą, ale nowe jednostki gorzej znoszą, w dodatku turbina bardzo cierpi na tym paliwie.

A jazda na samym "bio" nie wychodzi taniej - silnik więcej pali na 100.