Skocz do zawartości

[e36] problem z elektryczna szyba. Prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam duzy problem z lewa przednia szyba elektryczna.

,

Wygladalo to mianowicie tak ze gdy chce opuscic szybe to szyba przez okolo 2-3 sek otwiera sie wolno (tak jakby ja cos blokowalo) a potem mniej wiecej od polowy szyby opuszcza sie juz szybko (tak jak powinna) Jesli chodzi o zamykanie szyby to zamyka sie prawidlowo bez zadnych opoznien.

Mysle ze istotna informacje jest tez to gdy chce otworzyc szybe na wylaczonym silniku to jest jeszcze gorzej (wolniej siue otwiera) Mam takie wrazenie ze ja albo cos blokuje albo dostaje za malo pradu bo slychac takie dlawienie sie. dziwne jest tez to ze od polowy szyba idzie juz jak powinna a zamkniecie szyby jest bezproblemowe ...

Myslalem ze moze akumulator nie wydala ale auto pali bezproblemowo

Dzisiaj gdy wyjezdalem do pracy to szyba wyskoczyla mi z prowadnic.

Na szczescie jest cala i elektryka dziala.Cos ewidentnie ja blokuje w okolicach miejsca klamki drzwi.

Pytanie takie czy wsytarczy ze sciagne boczek wewnatrz auta czy musze rozkrecac cale drzwi by ustawic prawdilowo szybe i wlozyc ja na odpowiednie miejsce bo to najprawdopodobniej jest przyczyna ze nie chciala sie dobrze otwierac .........

Opublikowano

U mnie jest tak samo też jak otwieram to czasami zamula strasznie na początku potem jak jest nizej gdzies od polowy idzie normalnie jak zdjąłem tapicerke okazało się że przy początkowym otwieraniu szyby mechanizm razem z blachą od drzwi część wewnętrzna do której prtzynitowany jest mechanizm dziwnie się wygina jak by blacha była zbyt słaba i coś tam stawia opór

Co do tego że wyskoczyła ci szyba nie musisz zdejmować drzwi tylko po zdjeciu tapicerki spuść szybe na sam dol z prowadnic odczep mechanizm szyby i szybe recznie wepchnij wyzej tak aby dostac sie do sroby ktora przykrecona jest prowadnica szyby od trony rodkowego slupka samochodu czyli od lewej strony szyby jak patrzysz na wnetrze rozebranych drzwi odkrec prowadnice wygiagnij ja w dol potem wloz szybe w prowadnice z drogiej strony i zamontuj zdjeta prowadnice

Opublikowano
postanowilem rozebrac na szybko boczek ale mi sie nie udalo. Chyba jestem z lekka ulomny . Sciagnaclem plastiki od elektr lusterek ,wykrecilem rygielek, plastik od otwierania drzwi,2 male zaslepki w okolicach podlokietnika i plastik od glosnika w drzwiach. Podwazylem boczek i wszystko powyskakiwalo z tych spinek.Rygielek tez wyciagnolem by nie blokowal. No i probowalem sciagac ale sie nie udaloi bo blokowalo mnie w okolicach podlokietnika a wszystkie plastiki powyciagalem. Czy o czyms zapomnialem czy musze rowniez odkrecic z krawedzi drzwi te 2 sruby? Chce tlyko sciagnac boczek a nie cale drzwi! prosz o rade
Opublikowano
pod dwoma zaslepkami masz jeszcze dwie sruby ktore musisz odkrecic tam wlasnie gdzie sie lapie reka przy zamykaniu drzwi
Opublikowano

Dzieki juz doszedlem do tego. :) Szybe wlozylem do prowadnicy i musialem kupic maly plastik ktory mi pekkl (taki suwak na prowadnicy)

Kosztowalo mnie to dzis cale 8zl :d Myslalem ze skonczy sie na czyms wiekszym.dzieki