Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

320d, 136KM 2000r

Samochód nie ma wogole mocy, jedzie jakby turbiny wcale nie było. Ale chyba jest bo czuć delikatnie jak się załączą.

Jadąc ze stała prędkością od czasu do czasu czuć jakby ktoś złapał za tył samochodu, w tym momencie spalanie na ekonomizerze gwałtownie spada. Oczywiscie trwa to chwilę.

Ekonomizer na 1,2,3 biegu, chodz z trudnoscią domyka sie do końca, ale na 4 już zatrzymuje sie na niecałych 15l.

Ogólnie spalanie jest w normie, nie zmieniło sie.

To są objawy padniętego przepływomierza?

Dodam jeszcze ze miałem mała kolizje. Może to mieć coś wspolnego z wydechem? Dostałem w tył i możliwe ze wydech mógł dostać delikatnie poprzez zderzak. Ale jak wracałem autem do domu to jechał normalnie, dopiero gdy wyjeżdżałem ponownie po kilku godzinach zauważyłem brak mocy. Może to mieć coś wspólnego z kolizją?

Opublikowano
ja miałem takie objawy jak przepływka mi padła,tak wiec moze to jest przyczyna.
Opublikowano
u mnie podobnie bylo brak mocy kompletnie sprubuj odlaczyc preplywke i przejedz sie powinno rozwiac wszelkie niepewnosci,u mnie udowodnilo to ze przeplywka do dupyy a i tak poza tematem TYLKO ORGINAL zadnych podrobek niekupuj niepopelnij mojego bledu :mad2: buy cheap buy twice :mrgreen:
Opublikowano
ja wymieniłem na zamiennik i auto smiga,mało tego byłem na kompie i ma te same parametry co orginał.
Opublikowano

kupiłem oryginał boscha... założyłem... i róznicy nie ma :/

tzn auto zaczeło juz na starym przepływomierzu ciut lepiej chodzić, ale rożnicy po zmianie na nowiutki nie zauważyłem...

Co robić?

Opublikowano
po wstawieniu nowej przepływki bardzo czesto trzeba przystosować ją do auta tzn.wgrać program
Opublikowano

powiedzmy u jakiegos mechaniora lub na kompa podlaczyc...ja zanim kupilem to upewnilem sie niewiem jak ty

:hand: