Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z gory sorry jesli taki topic byl ale nic nie znalazłem.

Otóż śmigam sobie od ponad roczku e36, nie jest to pierwsze auto RWD ktorym miałem przyjemnosc jezdzic, i od zawsze interesowałem sie imprezami zrzeszajacymi fanów driftingu. Wiem ze jest tu na forum wiele osob ktore aktywnie uczestniczą w imprezach o tej tematyce i stad moje pytanko: Z jakimi kosztami trzeba sie liczyc aby moc amatorsko/profesjonalnie przygotowac auto na sezon( co trzeba wzmocnic, wymienić) w celu uczestniczenia w takich zawodach? Czy same imprezy to duzy wydatek? jak jest z treningami?Dodam ze mam zwykle autko w sedanie, bez szpery. I tak wszystkie oszczedzone pieniązki idą w beemke :) ale to juz jest choroba i temat na inny topic, pozdrawiam i z gory dzieki za wszelkie info

Opublikowano

przede wszystkim dobra szpera , wyprucie z auta zbędnych kg. Dobry fotel kubełkowy . Można było by pokusić się o obspawanie budy i wstawienie lekkiej klatki przeciwkapotażowej . Dwie rozpórki , twardy zawias i proflexy zamiast gum .

Na taką impreze potrzebne ci opony , nie jakieś tam zdartusy ale dobre opony . przynajmniej dobry kpl i 2 na zapas . Nie latam w takich imprezach ale co do przygotowania auta to dowolność kwestia budżetu jakim dysponujesz .

Proponowałbym ci kupić e30

-mniejszy

-tansze części

-wiecej mozliwosci rozbudowy