Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, kupiłem auto w którym świeciła się kontrolka klocków hamulcowych, kiedy pojechałem do znajomego zmienić klocki, okazało się że jeden z czujników jest lekko zdarty, jakiś 1 mm, po wymianie klocków i sprawdzeniu płynu, kontrolka dalej się świeci, czy powodem tego jest lekko zjechany czujnik? pozdrawiam
Opublikowano
Witam, kupiłem auto w którym świeciła się kontrolka klocków hamulcowych, kiedy pojechałem do znajomego zmienić klocki, okazało się że jeden z czujników jest lekko zdarty, jakiś 1 mm, po wymianie klocków i sprawdzeniu płynu, kontrolka dalej się świeci, czy powodem tego jest lekko zjechany czujnik? pozdrawiam

Przy okazji wymiany klocków wymienia się czujniki - tymbardziej jak jeździłeś na zapalonej kontrolce.

pzdr,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
No i po wymianie czujników musisz włączyć zapłon i nacisnąć hamulec na ok 30 sekund i dopiero wtedy zgaśnie Ci kontrolka od klocków.
Opublikowano

Przy okazji wymiany klocków wymienia się czujniki - tymbardziej jak jeździłeś na zapalonej kontrolce.

pzdr,

Jaki jest koszt takich czujników?

Opublikowano

Witam

a ja mam problem z kontrolka klocków hamulcowych,ale ze mi nie świeci, na przeglądzie okazało się że mam do wymiany klocki, a kontrolka się nie świeci, robiłem test zegarów i też nie świeci. Możliwe, że poprzedni właściciel ją jakoś wyłączył, czy dioda się spaliła? Z góry dziękuje za odp