Skocz do zawartości

problem z Bluetooth i telefonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pomocy...mam BMW X5 z 2005r. z Navi mk4 i bluetooth...no i niby wszystko jest ok ale... zestaw glosnomowiacy dziala w ograniczonym zakresie tzn... odbiera i konczy rozmowe pamieta ostatnie wybierane 8 nr telefonu itd ale...nie potrafi zczytac ksiazki telefonicznej i sms...a wszystko to z telefonami NOKIA E 50, aktualnie E66 i... wczesniej 6310i ...w przypadku wszystkich objawy sa takie same (opisane powyzej) choc... jesli chodzi o ten ostatni tel (6310i) na samym poczatku tj za pierwsza instalacja przez pewenien moment wszystko bylo oki (łacznie z ks tel, sms) niestety po probie instalacji dodatkowego telefonu ksiazka i sms przestaly dzialac...i koniec nie da sie juz nic z tym zrobic....rozmawialem z BMW w Katowicach ale niestety chlopaki nie potrafili pomoc....stan na dzien dzisiejszy jest taki ze korzystam z Nokia E66 i ks nie dziala....POMOCY!!!
Opublikowano
a zacząłeś od początku? Sprawdziłeś w aktualnym wykazie, które telefony są kompatybilne w pełni a które nie?
PawełH
Opublikowano
  • Autor
a zacząłeś od początku? Sprawdziłeś w aktualnym wykazie, które telefony są kompatybilne w pełni a które nie?

Tak ...sprawdzilem....nawet w servisie w katowicach potwierdzili ze te modele ( NOKIA 6310i, E50 i E66 ) sa kompatybilne.. i powiny dzialac w pelni:|

czy sprawdzalem....chyba kurcze ze 150 razy i ciagle to samo telefony dzialaja ale bez ks telefonicznej i sms'ow :mad2:

Opublikowano
to ciekawe,bo na moim wykazie dla X5 (co prawda dla modeli od 2007r.) 6310i wprawdzie jest w pełni kompatybilne ale to zależy od jego softu i softu auta, a E50 i E66 w ogóle nie ma na wykazie. Skąd masz swój wykaz? (albo pokaż wydruk lub link)
PawełH
Opublikowano
  • Autor
nie sprawdzaelm an wykazie ale dzwonilem do servisu do Katowic...i tam kolesie powiedzieli mi ze nie pownno byc problemu z tymi telefonami....zreszta podobno (wg oswiadczenia rozmowicy) z Nokiami zazwyczaj nie ma problemow...choc zdarzaja sie egzemplarze ze starszym softem i tutaj moga byc komplikacje - jak np w mojej 6310i... ale z E66 problemu byc nie powinno bo to nowy telefon i ma wgrany nowy soft....i tutaj po dluzszej rozmowie ...servisant zasugerowal ze moze wlasnie dlatego ze X5 jest z 2005 roku a telefon nowy wystepuja braki w synchronizacji:(( ..sam juz nie wiem.... :mad2:
Opublikowano

poczytaj tutaj http://x5world.com/bluetooth.php

Ja do swojego x5 2004 dolozylem bt z ebaya (modul + przycisk parowania do podlokietnika) ale w miare swiezy model tcu z 2005 roku i wszystko smiga super, tyle tylko ze na pda z telefonem do ktorego dogralem specjalny program w celu synchronizacji z bmw. Teraz dziala i ksiazka tel i moge odczytywac sms/email na ekranie. Dodatkowo pokazuje ikone roamingu za granica. Normalnych telefonow ( bez pda) nie uzywam od ponad 3 lat wiec nie wiem jak to dziala z nimi, ale sprobuj zapytac na ichnim forum to Ci pomoga, wiem z doswiadczenia. Szukaj uzytkownika ambishop, on jest z firmy bimmernav.com i ma duze doswiadczenie z navi/bt i retrofittingu do bmw. Mozesz tez sprobowac wyslac maila do niego [email protected]