Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pomocy...mam BMW X5 z 2005r. z Navi mk4 i bluetooth...no i niby wszystko jest ok ale... zestaw glosnomowiacy dziala w ograniczonym zakresie tzn... odbiera i konczy rozmowe pamieta ostatnie wybierane 8 nr telefonu itd ale...nie potrafi zczytac ksiazki telefonicznej i sms...a wszystko to z telefonami NOKIA E 50, aktualnie E66 i... wczesniej 6310i ...w przypadku wszystkich objawy sa takie same (opisane powyzej) choc... jesli chodzi o ten ostatni tel (6310i) na samym poczatku tj za pierwsza instalacja przez pewenien moment wszystko bylo oki (łacznie z ks tel, sms) niestety po probie instalacji dodatkowego telefonu ksiazka i sms przestaly dzialac...i koniec nie da sie juz nic z tym zrobic....rozmawialem z BMW w Katowicach ale niestety chlopaki nie potrafili pomoc....stan na dzien dzisiejszy jest taki ze korzystam z Nokia E66 i ks nie dziala....POMOCY!!!
Opublikowano
a zacząłeś od początku? Sprawdziłeś w aktualnym wykazie, które telefony są kompatybilne w pełni a które nie?

Tak ...sprawdzilem....nawet w servisie w katowicach potwierdzili ze te modele ( NOKIA 6310i, E50 i E66 ) sa kompatybilne.. i powiny dzialac w pelni:|

czy sprawdzalem....chyba kurcze ze 150 razy i ciagle to samo telefony dzialaja ale bez ks telefonicznej i sms'ow :mad2:

Opublikowano
to ciekawe,bo na moim wykazie dla X5 (co prawda dla modeli od 2007r.) 6310i wprawdzie jest w pełni kompatybilne ale to zależy od jego softu i softu auta, a E50 i E66 w ogóle nie ma na wykazie. Skąd masz swój wykaz? (albo pokaż wydruk lub link)
PawełH
Opublikowano
nie sprawdzaelm an wykazie ale dzwonilem do servisu do Katowic...i tam kolesie powiedzieli mi ze nie pownno byc problemu z tymi telefonami....zreszta podobno (wg oswiadczenia rozmowicy) z Nokiami zazwyczaj nie ma problemow...choc zdarzaja sie egzemplarze ze starszym softem i tutaj moga byc komplikacje - jak np w mojej 6310i... ale z E66 problemu byc nie powinno bo to nowy telefon i ma wgrany nowy soft....i tutaj po dluzszej rozmowie ...servisant zasugerowal ze moze wlasnie dlatego ze X5 jest z 2005 roku a telefon nowy wystepuja braki w synchronizacji:(( ..sam juz nie wiem.... :mad2:
Opublikowano

poczytaj tutaj http://x5world.com/bluetooth.php

Ja do swojego x5 2004 dolozylem bt z ebaya (modul + przycisk parowania do podlokietnika) ale w miare swiezy model tcu z 2005 roku i wszystko smiga super, tyle tylko ze na pda z telefonem do ktorego dogralem specjalny program w celu synchronizacji z bmw. Teraz dziala i ksiazka tel i moge odczytywac sms/email na ekranie. Dodatkowo pokazuje ikone roamingu za granica. Normalnych telefonow ( bez pda) nie uzywam od ponad 3 lat wiec nie wiem jak to dziala z nimi, ale sprobuj zapytac na ichnim forum to Ci pomoga, wiem z doswiadczenia. Szukaj uzytkownika ambishop, on jest z firmy bimmernav.com i ma duze doswiadczenie z navi/bt i retrofittingu do bmw. Mozesz tez sprobowac wyslac maila do niego [email protected]