Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem zabieram sie wlasnie za car audio i niewiem jak zdjac progi w samochodzie?zeby kable ukryc!on sa na scisk czy jak? drgua sprawa w tym schowku przed pasazerem powiny byc bezpeczniki bo tamtedy podobno najlepiej kabel przepchanc?ale tam nic nie ma niewiem trzeba rozkrecic ten schowek?a i jeszcze jedno jezeli tym samym progiem puszcze tez kabel od cb to nie bedzie nic zaklocalo?
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
Bezpieczniki sa napewno w schowku a dokladniej w jego suficie hehe tam jest taki bialy cypelek ktory przekrecasz i bezpieczniki zjada ci na dol :) co do progow montowane sa na plastikowych bolcach/ spinkach musisz delikatnie podwarzac do gory :) co do kabla w po stronie pasazera idzie kabel zasilajacy + tamtedy najlepiej poscic tylko zasilajace co do sygnalowych i glosnikowych to lewa strona albo srodek
Opublikowano
witam mam problem zabieram sie wlasnie za car audio i niewiem jak zdjac progi w samochodzie?zeby kable ukryc!on sa na scisk czy jak? drgua sprawa w tym schowku przed pasazerem powiny byc bezpeczniki bo tamtedy podobno najlepiej kabel przepchanc?ale tam nic nie ma niewiem trzeba rozkrecic ten schowek?a i jeszcze jedno jezeli tym samym progiem puszcze tez kabel od cb to nie bedzie nic zaklocalo?

Ja proponuje i zawsze polecam puszczanie kabla srodkiem - tj pod dywanem - zdejmujesz podlokietnik i tylną kanapę, pakujesz kawałek druta (bez zdejmowania dywanu, miedzy tył wykladziny a dziure pod podlokietnikiem) i przeciągasz ładnie kabelek :mrgreen:

Ja mam tak puszczone 3x chinch + kabel od CB + 2x kabel głosnikowy i jest OK :mrgreen:

Xdrive

Koder

Opublikowano
no jak juz przepchne od bagaznika do podlokietnika to co dalej?jak dojsc z tamtad do glosnikow z lewej i prawej?a jak do radia?sory ze tak pytam ale wolalbym nic nie popsuc.
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...