Skocz do zawartości

Czy to wina przetwornicy czy cewki w lampie xenon że niepali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu jedna lampa Bosch xenon zaczeła mi nie palić . Druga idealnie , Żarówki podmieniłem z tamtej drugiej co pali i tak nic :(

Instalacja dobra , bezpieczniki dobre, Wyjąłem lampę , przetwornica sucha w środku , lampa też . Czy zdarza sie czesto ze przetwornica moze pasc????? czy raczej moze to byc modul cewki w lampie ????

Z gory dziekuje

POZDRAWIAM

Opublikowano
Moze byc i przetwornica. Najlatwiej sprawdzic podpinajac na szybko druga, sprawna i odpalenie lamp. Moge ci podac namiar na goscia ktory handluje zarnikami i przetwornicami do xenona. Moze ci wymienic na miejscu w Warszawie (Ursus) i ma naprawde niezle ceny.
Opublikowano
a czy cena 130 zł przetwornicy i z cewką to dobra cena , dają mi gwarancję na allegro na sprawdzenie ????
Opublikowano
Witam,nowa przetwornica kosztuje 329 zł,wiem bo wczoraj pytałem ,takze cena 130 :cool2: ,a czy xenon nie zapala sie wcale?Czy raz zapala a raz nie?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

kurcze , okazało się że nie przetwornica, problem występuje gdy myję ten reflektor na myjni , nawet jak delikatnie trochę poleję od przodu lampy . Wydaje mi się że chyba gdzieś nadokolem wchodzi wilgoć. Ma ktoś z was na to sposób , reflektor delikatnie paruje po myciu , przechodzi to po 2 dniach jak wyschnie , pali idelnie przetwornica??

POZDRAWIAM