Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

posiadam BMW E-36 325, i mam problem z nawiewem czy jest ktoś kto może mi powiedzieć jak to zwalczyć.

Problem polega na tym że nawiew jest bardzo słaby,od strony kierowcy powietrze nie leci a od strony pasażera leci ale bardzo slabo.Jeśli chodzi o nawiew na przednią szybe to rownież leci tylko od strony pasażera i wdodatku tak slabo że nawet szyby nie chcą odparować.

Jak ktoś zna powod tej awarii to prosze odpowiadać na forum albo sms to oddzwonie 504108803

pomocy!!!

Opublikowano

Witam.

Powiedz czy masz tam tylko nawiew sterowany na 3 pokrętła,czy klimatyzacje manualna,czy klimatronic?

Jak zmieniasz sile nawiewu to slyszysz,ze silnik dmuchawy zmienia obroty a nadmuch nadal jest slaby,czy silnik nie zmienia obrotow?

Bo moze byc pare powodow takiej pracy dmuchawy.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano
witaj mam klimatyzacje manualna,w momencie zmiany obrotow słychac jak silnik pracuje szybciej a powietrze ciągle slabe.Jeszcze sie zastanawiam bo zdiolem przednia oslone dmuchawy (ta zaraz za dzwignia zmiany biegow gdzie sa te dwie wtyczki) i bardzo slabo wieje.i zastanawiam sie czy powietrze ma isc w strone tej chlodniczki do wnetrza auta czy do silnika.
Opublikowano

Witam ponownie.

Mialem to samo w mojej E-36 316.Na 99% masz zaklejony (brudny) filtr kabinowy i powietrze nie ma jak leciec do kabiny.Zaczni sobie od wyjecia filtra kabinowego i zobacz w jakim jest stanie i czy bez filtra bedzie dmuchac jak powinno.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano

Witam witam

Dzięki za pomoc jutro sprawdze i mam nadzieje ze to będzie to,a jeśli nie to bede Cie jeszcze prosil o pomoc.

Wielki dzieki

Pozdrawiam.