Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich, zdaje sobie sprawe ze duzo takich tematow juz bylo ale mimo wszystko mi to nie pomoglo.

mianowicie chodzi o to ze niedogrzewa sie silnik do optymalnej temp. pracy. staje na pierwszej kresce na lewo od pionu i nic wiecej, dodatkowo bardzo powoli sie nagrzewa, latem tez tak bylo wiec nie jest to problem niskich temperatur powietrza. teoretycznie jest to termostat ale ten zmienialem juz dwa razy i nic, zero efektu...

moze ktos sie orientuje w czym jeszcze moze tkwic problem?

pozdrawiam

Opublikowano

wiesz kolego ja mam u siebie ten sam problem, szczegolnie teraz jak jest zimno, silnik wolno sie nagrzewa i do pionu nigdy nie dojdzie, chyba musialbym go naprawde pogonic ostro i to na wstecznym

myslalem, ze termostat kaput, ale skoro u Ciebie wymiana nie pomogla to tez sie nie skusze narazie

wpadl mi do glowy jeszcze pomysl z viskiem, ze za wczesnie sie "skleja" przy zbyt niskiej temperaturze i silnik nie moze dojsc do optimum, dodam, ze wisko mam nie oryginalne

u mnie teraz wskaznik zatrzymuje sie w polowie drogi miedzy pionem a pierwsza kreska po lewo, do pionu nigdy nie dochodzi, jest to jakies dwie grubosci wskazowki

jakies pomysly?

Opublikowano
no widzisz kolego, dziwna sprawa. Tez myslalem ze to wisko, choc nie wykluczam bo nie sprawdzalem jeszcze, ale podobno wisko zepsute objawia sie przegrzewaniem, raczej nie w druga strone. sam juz nie wiem, troche to jest uciazliwe i troche mnie to drazni.. wsadzilem nawet kartonik przed chlodnice i dalej nicht..
Opublikowano

z tym kartonikiem to i ja myslalem, zeby przeslonic chlodnice czyms...

dziwna sprawa...alternatywy sa tylko zadna pewna...przyjdzie sie pobujac z tym problemem pewnie zanim jakims cudem sam sie nierozwiaze, bo szkoda kasy wyrzucac i wymieniac wszystko po koleji skoro moze okazac sie sprawne