Skocz do zawartości

niedogrzany m20b20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich, zdaje sobie sprawe ze duzo takich tematow juz bylo ale mimo wszystko mi to nie pomoglo.

mianowicie chodzi o to ze niedogrzewa sie silnik do optymalnej temp. pracy. staje na pierwszej kresce na lewo od pionu i nic wiecej, dodatkowo bardzo powoli sie nagrzewa, latem tez tak bylo wiec nie jest to problem niskich temperatur powietrza. teoretycznie jest to termostat ale ten zmienialem juz dwa razy i nic, zero efektu...

moze ktos sie orientuje w czym jeszcze moze tkwic problem?

pozdrawiam

Opublikowano

wiesz kolego ja mam u siebie ten sam problem, szczegolnie teraz jak jest zimno, silnik wolno sie nagrzewa i do pionu nigdy nie dojdzie, chyba musialbym go naprawde pogonic ostro i to na wstecznym

myslalem, ze termostat kaput, ale skoro u Ciebie wymiana nie pomogla to tez sie nie skusze narazie

wpadl mi do glowy jeszcze pomysl z viskiem, ze za wczesnie sie "skleja" przy zbyt niskiej temperaturze i silnik nie moze dojsc do optimum, dodam, ze wisko mam nie oryginalne

u mnie teraz wskaznik zatrzymuje sie w polowie drogi miedzy pionem a pierwsza kreska po lewo, do pionu nigdy nie dochodzi, jest to jakies dwie grubosci wskazowki

jakies pomysly?

Opublikowano
  • Autor
no widzisz kolego, dziwna sprawa. Tez myslalem ze to wisko, choc nie wykluczam bo nie sprawdzalem jeszcze, ale podobno wisko zepsute objawia sie przegrzewaniem, raczej nie w druga strone. sam juz nie wiem, troche to jest uciazliwe i troche mnie to drazni.. wsadzilem nawet kartonik przed chlodnice i dalej nicht..
Opublikowano

z tym kartonikiem to i ja myslalem, zeby przeslonic chlodnice czyms...

dziwna sprawa...alternatywy sa tylko zadna pewna...przyjdzie sie pobujac z tym problemem pewnie zanim jakims cudem sam sie nierozwiaze, bo szkoda kasy wyrzucac i wymieniac wszystko po koleji skoro moze okazac sie sprawne