Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Pytanko- mam e39 silnik 2.5i kombi na pełnym zbiorniku zrobię 700km na trasie czyli wychodzi mi ze pali 10L na 100km i to przy predkosci od 80-100 spokojna jazda!! a rozmiar opon to 205 czemu tyle pali czy to normalne???

Opublikowano
kurcze duzo. ja mam nie-kombi i na trasie przy predkosci do 140 wyszlo 7,7 :)))))). w miescie ok 11 benzyny, gazu 12-14. mam silnik z dwoma vanosami , co robote robi, bo maks momentu jest przy 3500, nizej jest go tez odpowiednio duzo.
Opublikowano
kurcze duzo. ja mam nie-kombi i na trasie przy predkosci do 140 wyszlo 7,7 :)))))). w miescie ok 11 benzyny, gazu 12-14. mam silnik z dwoma vanosami , co robote robi, bo maks momentu jest przy 3500, nizej jest go tez odpowiednio duzo.

to mniej jak moja 320d :mrgreen: brawo !! tak trzymać :cool2: widocznie kombi wszystkie tak żłopią niezależnie od silnika :mrgreen: tylko że autor wątku ma model bmw e39 253 widząc w profilu więc taki możliwe że spali