Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy mam problem z oświetleniem bagażnika żarówki mam ok poprostu nie zapala mi sie gdy go otwieram niewiem czy w zamku jest jakis czujnik czy coś podobnego PROSZĘ O POMOC.
Opublikowano

czesta przypadloscia jest przetarcie sie kabli ktore ida po lewej stronie przy klapie, ja tak mialem w poprzednim moim bmw i musialem wyciac stare kabelki bi sie przelamaly w miejscach zagietych i wlutowac nowe, najlepiej zdejmij delikatnie tam jest taka gumka albo izolacja i sprawdz ich stan na zgieciach, byc moze sa przerwane, pozdrawiam

EDIT: nie zauwazylem ze to e46, ja tak mialem w e36 pzdr

BMW for fun
Opublikowano
kombi limuzyna :?: :?: włącznik jest w zamku w klapie trzeba zdjac maskownice klapy wyjąc zamek i sprawdzić czy dochodzi napięcie lub masa nie pamiętam , robiąc zworę na tej kostce przy zamku sprawdzisz czy sie zapali lampka oczywiście przez jakiś bezpiecznik lub przez kontrolkę :D
Opublikowano
Ok tylko zamek jest otwierany elektrycznie i to mi działa dochodzą do niego trzy przewody.
oki 2 odpowiadają za otwieranie a jeden wraz z jednym z tych dwóch od otwierania służy za masę :!: czaisz,;) sprawdź który jest od otwierania , na którym jest masa a na którym pojawia sie + otwierający i wszystko jasne :D