Skocz do zawartości

cykanie na podszybiu na dziurach itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pojezdziłęm juz troche po naszych pieknych drogach troche usterek naprawiłęm ale tym razem zaczelo co cykac przy zjezdzie z kraweznika , na dziurach , zazwyczja jak jade wolno po dużych nierównościach , coś jakby na podszybiu zaraz za zegarami przeskoczyło, zdarza sie to raz na jakis czas i to zawsze przy pokonywaniu nierówności przez przednie zawieszenie. mial ktos moze podobny objaw?:)
Opublikowano

U mnie również przy pokonywaniu nierówności dobiega z podszybia (raz z lewej raz z prawej strony) odgłoś takiego cyknięcia. Pojawił się ten odgłoś po regeneracji maglownicy. Gdy wsadzili mi maglownicę od tamtej pory słychać takie cyknięcie . Podejżewam że coś żle złożyli lub nie dokręcili (może żle podłączyli kolumnę kierownicy i to może ona przenosi jakieś naprężenia).

Wymieniłem całe przednie zawieszenie (amorki, poduchy łożyska amorków, wahacze, cały komplet)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
No i niestety moje auto nawiedziło dziwne cykanie w podszybiu, za licznikiem. Odgłos ten kojarzy mi się z dźwiękiem jaki wydaje zamykająca się klapka od nawiewów. Najdziwniejsze jest to że czasem stuka nawet na postoju, co około 30 sekund, choć z różną częstotliwością, z reguły gdy samochód jest zimny, po nagrzaniu wydaje mi się że dźwięk ten zanika.
Opublikowano
Zrobiło się cieplej na zewnątrz i niepokojące dźwięki ucichły. Zastanawiam się czy te odgłosy nie dochodziły z nagrzewnicy (było to takie ciche pyk, raz na jakiś czas). Może tak ma być, a ja jestem przewrażliwiony, już sam nie wiem. Będę znów nasłuchiwał, gdy wrócą mrozy.