Skocz do zawartości

Dymi jak jest zimno, silnik rozgrzany i dalej dymi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panow.

Jezdze moja BMW 730 V8 od kwietnia. Zawsze mocno smierdzialo z rury (spalinami), ale nie dymil jak bylo cieplo. Teraz odkad jest chlodniej i zimno caly czas w lusterku widze biale chmurki z wydechu, nawet jak sie rozgrzeje. Nie jest to taki gesty bialy dym ale jakby gesta para. Glupio to wyglada, a po drugie kiedys w innym samochodzie walnela mi uszczelka i dymil na bialo jak parowoz. Teraz jestem uprzedzony do dymu z rury dlatego pisze o porady.

Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za podpowiedzi

Michal

Opublikowano

Mialem nadzieje, ze to nic powaznego, bo silnik kupilem od mechanika (niby w jego siodemce byl) i dal mi gwarancje na 6 miesiecy. Ale kogo pytac jak nie innych uzytkownikow BMW?

Pozdrawiam wszystkich i dzieki.

Michal

Opublikowano
jesli dymi ci przy zapalaniu i chwile po ( nie ważne czy na cieplym czy zimnym silniku to moze byc to separator oleju) mialem taki przypadek w e38 v8 a jesli dymienie nie ustaje to sugeruje ze odpowiedzi kolegów są prawidłowe. Pozdrawiam

Było quattro jest tył - i jak tu przeżyć zime? :)

Moja pasja nr 1 BMW http://robertokrak.fotosik.pl/albumy/564123.html

Moja pasja nr 2 Projekty wnętrz www.meritumstudio.pl

Opublikowano

mozliwe, ze sonda lambda nie dziala w 100% ale wtedy jeszcze moglbys miec objawy np. szaprania silnikiem, podwyzszonego spalania, braku mocy itp. cos z tych rzeczy wystepuje?

pozatym masz chyba dwie sondy

Opublikowano
dokładnie mam to samo .. nie przejmuj się tym;)

dokładnie normalna naturalna sprawa

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano

Spala mi w miescie 18,2 L , kopyto w sumie ma. No wyglada na to, ze to taki typ. Dziekuje Wam za odpowiedzi i ciesze sie, ze nie tylko mi tak dymi :)

Pozdrawiam

Michal