Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie, jako że o blacharstwie lakiernictwie mam bardzo małe pojęcie, a ostatnio mailem drobną stłuczkę, dostałem w drzwi,nie ma dramatu, ale niestety przednie i tylne do robienia. Jestem na etapie szukania zaklady który by to dobrze zrobił.

1. Jak dobrać kolor, co by różnicy nie było? Czy można na przykład kupić gdzieś lakier taki jak orgyinał czy to raczej tylko lakiernia ASO?

2. Pytanie do ludzi z dolnego Śląska czy polecą jakiegoś dobrego blacharza lakiernika?

Opublikowano
Kolego, co do dobrania lakieru to popytaj ludzi w okolicy (najlepiej lakiernikow) zeby dali ci namiary na jakies miejsce gdzie faktycznie dobrze dorabiaja lakier. Nie ma co sie łudzic, ze kupisz gotowy lakier bez dobierania, bo kilkunastoletnie auto juz kolorem może sie róznic od fabryki. Wiem to z własnego doświadczenia.
Opublikowano
Kolego, co do dobrania lakieru to popytaj ludzi w okolicy (najlepiej lakiernikow) zeby dali ci namiary na jakies miejsce gdzie faktycznie dobrze dorabiaja lakier. Nie ma co sie łudzic, ze kupisz gotowy lakier bez dobierania, bo kilkunastoletnie auto juz kolorem może sie róznic od fabryki. Wiem to z własnego doświadczenia.

może źle się wyraziłem trochę, powinno byc " co by najmniej widac było różnicę" :8)

Opublikowano

Przy okazji malowanie maluj po 1 elemencie obok tego zniszczonego nie bedzie widac takiej duzej roznicy

wiem to zawsze dodatkowy koszt ale milej wtedy sie na autko patrzy

nastepnie

moze lepiej popatrzyc na allegro i kupic drzwi nowe

nie sa drogie

a mozna trafic idealny kolor

przełożyć to raczej nie problem

Opublikowano
eeee ja bym takich kombinacji nie robił że malował bym elementy tego niewymagające-pytaj ludzi gdzie jest dobry lakiernik i najlepiej żebyś widział na kogoś aucie jak robi. Mi lakiernik malował maskę i nie był to jakiś profesjonalny zakład lecz stara buda drewniana w której składa auta i maluje, odcień idealny tylko co do samego wykonania to jak się przyjrzy to nie jest idealne ale ujdzie. Nie da się tak zrobić żeby od oryginału nie odróżnić, chyba że ktoś ślepy jest :D