Skocz do zawartości

Co to za bledy sterownika silnika błąd DME : 232, 79,65????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam problem z bledami DME sterownika w programie carsoft 6.1.

wyskakuje 232, 65, 79 - not definied dla tych 3 bledow

Ma ktos z was cos na ten temat

Z gory dziekuje

POZDRAWIAM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jaki masz sterownik siemens ms40 czy motronic m3.3.1 ?? Jeżeli ten drugi to nie ma takich kodów błedów a jak siemensa to 232-heated oxygen sensor czyli sonda kaput, 65-camshaft position (CMP) sensor, 79-crankshaft position (CKP) sensor/engine speed (RPM) sensor-incorrect/no signal.
Krzysztof
Opublikowano

witam, odnośnie sterownika wyskakuje version: BMS 46

czyli ma się rozumieć że chodzi o siemens i dotyczy to tych błedów podanych poniżej???

czyli błąd 232-heated oxygen sensor uszkodzona sonda lamba któraś z tych na kolektorze ( są dwie w kolektorze wydechowym)??

65-camshaft position (CMP) ??? nie bardzo się orientuję , jeśli można by odpowiedzieć ?????

i

79-crankshaft position (CKP) sensor/engine speed (RPM) sensor-incorrect/no signal ??????

Z góry wielkie dzięki

POZDRAWIAM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chwilunia w opisie miałeś e36 320i a teraz masz e46 328i jak myslę z opisu sterownika to masz e46, tak ?? Jeżeli tak to muszę jeszcze raz to sprawdzić. Podaj dokładnie kolego co tam masz pod maską, czyli rocznik auta i silnik.
Krzysztof
Opublikowano
witam. moje BMW to e46 328i rok produkcji 1998 . Włąśnie niedawno zmieniłem profil sorki
Opublikowano

no i błędy wyskakują w moim E46

DME version: BMS 46 :

232, 65, 79 not definied

Z góry bardzo dziękuję

POZDRAWIAM