Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem.jak odpale auto i wlacze swiatla drogowe swieca sie 5 sekund pozniej oba gasna (jak sa wlaczone halogeny przod tez gasna, poswietlenie deski jest ok) i znowu sie zapalaja.czasami trzeba wylaczyc je,potem znowu wlaczyc i jest ok.po ok minucie jest wszystko ok.swiatla po tym czasie swieca rowno, mocno i wszystko jest oki.moze ktos tak mial?? auto 318i sedan 95r.
Opublikowano
Witam. Ja też mam podobny problem i nie wiem co jest. Jak włącze światła to świecą się te od mijania ale jak przełączę na drogowe to na chwilę gasną i mijania i drogowe a po paru sekundach zapalają się obydwa i wszystko jest ok. Przeważnie tak jest przy pierwszym odpaleniu. Pomyślcie jakie było moje zdziwienie jak jechałem za miasto nocą włączam długie a tu wszystki światła gasną i g...no widać :) Zanim pojadę do elektryka zdziercy to ktoś może miał podobną sytuację i podzieli się z nami jak z nią sobie poradził.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
jak wyglądają przewody w tylnej klapie?chodzi mi o te co biegną przy lewym zawiasie klapy bagażnika w osłonie?często się tam przecierają i robią wtedy zwarcie a co za tym idzie różne ciekawe rzeczy ze światłami najczęściej:)
(OO( )( )OO)
Opublikowano
czytalem,czytalem i znalazlem ze prawdopodobnie trzeba przelutowac stopki w sterowniku swiatel.nie jestem eletrykiem dlatego cytuje...
Opublikowano

Radze sprawdzic przekaznik swiatel znajduje sie tam gdzie bezpieczniki nie wiem ktory to dokladnie jest juz nie pam,ietam ale wlaczcie silnik i swiatla otworzcie maske i jak swiatla beda swiecic wyjmujcie pokolei i wkladajcie zpowrotem prtzekazniki jak traficie na odpowiedni po wyciagnieciu go swiatla zgasna

I tak przy okazji przekazniki uniwersalne w sklepach samochodowych nie pasuja poowoduja zwarcie w instalacji i moga doprowadzic do ogniska :lol: wiec radze kupic w sklepie bmw

Opublikowano

borykałem się z podobnym problemem.

okazało się iż masa we wtyczkach od lamp sie popaliła.

teraz mam pociągniętą masę do lamp, ale to prowizorka bo trzeba wtyczki wymienić.

Opublikowano
wszystko zostalo sprawdzone, a dzisiaj jak wychodzilem z auta (wyl.swiatla i zgasilem silnik) okazalo sie ze lampy z przodu dalej sie pala,z tylu nie.musialem odpalic auto 4-5 razy wlaczac i wylaczac swiatla aby zadzalalo i sie wylaczyly. moze ma ktos jeszcze jakis pomysl????