Skocz do zawartości

M20B25 gdzie są najlepsze punkty pomiarowe elektroniki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś mi powie gdzie jest najlepsze miejsce do wpięcia się z pomiarami np sprawdzenie sondy lambda, przepływki, krokowca,przepustnicy, czujnika położenia wału, czujniki temp silnika itp.
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano
A czym chcesz to mierzyć :?: :?: :?: :?:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano

Nie chodzi o to czym ja chce mierzyc tylko gdzie to wszystko jest dostępne. Czujnik temperatury czy przepływkę to woltomierz wystarczy.

Chodzi mi o sprawdzenie przepływki. Na forum ktoś zapodał napięcia dla przepływki. Pytanie gdzie to pomierzyć. Owszem moge kabel pomiarowy spreparować ale to rzeźba. Ala jak tak bardziej fachowo...

Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano
Najlepiej rozkręcić wtyczkę od ECU i wtedy wszystkie piny będą dostępne a mierzyć będziesz wartości jakie faktycznie otrzymuje komputer a nie parametry samych czujników z pominięciem instalacji.
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
ja sie wpinam pod maska na wtyczce ktora jest obok ECU, ta wtyczka jest rozkrecana a z tylu ma taka gumowa oslonke, ktora mozna sciagnac i ukazuja nam sie piny. Silnik M20B20