Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

temat jak wyzej .Wyjalem ta pompe obejrzalem i jedno co dojrzalem

to to,ze w tymy calym stelazu jest zamocowana dosyc elastycznie.

No moze jeszcze siateczka w dwoch miejscach przytarta a wyglada to jakby opierala sie o dno zbiornia albo jakas inna blache.

czy w/g Was tak powinno byc?

Kompletnie nie wiem jak sie do niej zabrac ?Co mozna wymontowac co rozruszac itp.

Powiedzcie czy mozna ja na moment podlaczyc na sucho?

pozdrawiam

p.s.Dzwonilem do lomiANEK U NICH KOSZTUJE 1040PLN! :shock:

Opublikowano

mozesz podlaczyc ale tylko na chwilke zeby zobaczyc czy dziala - pomp sie nie naprawia bo musi byc super szczelna :) wyobraz sobie pompe w baku i iskierke :D i BUM

Nowa pompa na allegro to koszt ok250 pln z gwarancja :) przeciez nie musisz miec oryginalnej VDO ze sklepu.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Reanimowalem taka pompe . Mowi sie ze takich rzeczy niepowinno sie robic ale wszystko zalezy od stanu portfela.Po zdjeciu siateczki i odgieciu aluminiowej fazki,wyciagnie sie caly srodek .Najczesciej pompa zaciera sie od brudu ,gdzie po przeczyszczeniu po uprzednim rozebraniu ,,komutator-szczotki,, wszystko dziala bez zarzutu.Ciekawa rzecza jest to ,ze paliwo przeplywa przez caly wirnik szczotki,komutator wszystko jest w paliwie i nic .Zadnych fajerwerkow :twisted: .Oczywiscie bezpiecznik powinien byc odpowiedni oraz wszystko trzeba na spokojnie zlozyc. Istnieje mozliwosc ze komutator jest tak wyeksploatowany lub szczotki,ze nic z tego niebedzie.Taka operacje robilem rowniez na pompie od diesla i juz 30000ma za soba. :P CHce nadmienic ze jest to precyzyjna zabawa i na ,,wlasne ryzyko,, :hand:
Opublikowano
W ropniaku napewno zdejmuje sie przez wyciagniecie na ,,sile,, Siateczka jest nasunieta na kruciec od pompy, i tyle, Zadnych pulapek. W benzyniaku niepamietam jak tam bylo ,ale popatrz dokladnie .Chyba te same rozwiazanie .Poruszaj sieteczka musi zejsc. Niezapomnij jej przemyc benzyna.
Opublikowano

Tygrys !

Czy masz na mysli pompe produkcji VDO?

A poza tym od jakiego poloneza z mono czy z pelnym wtryskiem i czy chodzi

Ci o kompletna pompe czy o sam wklad bo ja wlasnie ogladalem samapompke od poloneza firmy Bosch /pelny wtrysk/i jest troche inna a przede wszystkim wychodzi z niej bezposrednio gniazdko wtykowe.Npisz bo moze ja ogladalem ta co nie trzeba

pozdrawiamp.s

Jezeli ta masz na mysli yto napisz jak ja zaadaptowales .