Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno przeprowadziłem modyfikację elektroniczną silnika swojego auta - BMW e39 2001 rok 530d. Została ona przeprowadzona w profesjonalnej firmie, we Wrocławiu. Jesli ktoś bedzie zainteresowany chętnie odpowiem na różne pytania dotyczące efektów dokonanych zmian.

Zamieszczę także krótki opis tzn. charakterystykę softu autorstwa tunera, który zajmował się moim autem : " doładowanie 1,35, soft bezdymny i bez zwiększonej konsumpcji paliwa. Turbo nie przeładowuje oraz ciśnienie na pompie raila nie dotknięte ze względu na polskie paliwa.

fabrycznie silnik idealny - korekcje na wtryskach zerowe".

Program jest bardzo "lajtowy" - priorytetem było bezpieczeństwo auta ale wierzcie mi te niecale 30KM oraz zwiększenie momentu obrotowego potrafi odmienic auto! Potencjał tego silnika jest ogromny i wg tunera mozna osiagnąć zdecydowanie więcej niż w moim przypadku. Jednak coś kosztem czegoś...

Zamiesczam wykresik z hamowni:

[640:480http://images33.fotosik.pl/404/263b9bb3769f2e7c.jpg' alt='263b9bb3769f2e7c.jpg'>]

Opublikowano
uszanowanie. Czy masz autko w atomacie? Sam sie przymierzam do podobnego zabiegu ale boję sie o ASB,posiadam 184 konną wersje jak to widzisz?nie zaszkodzi taki mały wirus?pozdrawiam
Opublikowano
wszystko wytrzyma tylko nie abs !

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
Nie czuję się na tyle kompetentny aby odpowiedzieć na to pytanie. Wiem natomiast, że firma Dynosoft -tam robiłem swoje auto z manualem- zajmowała się również BMW z automatami. Podejrzewam jednak, że wirusy wtedy muszą być delikatne, zwłaszcza jeśli chodzi o Nm. Jednego jestem pewien- w tej firmie zawsze powiedzą klientowi prawdę i jeśli nowy soft mógłby być szkodliwy dla auta to klient zostanie o tym poinformowany. Zawsze wcześniej auto przechodzi dokładną diagnostykę. Np. mój znajomy chciał tam robić swojego mondeo 140 KM ale wybito mu to z głowy - listwy padają. Reasumujac najlepiej skontaktować się bezpośrednio z tunerem i poradzić się go. Firma ma swoją stronę internetową. Tuner to Mirass. Wpisując w google te dwa hasła można się wiele dowiedzieć :)