Skocz do zawartości

gasnie auto na jalowym biegu!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam...mam problem z gasnieciem auta kiedy np dojezdzam do skrzyzowania i wlaczam luz ,obrotomierz spada do zera..wymienilem silnik krokowy ,przepływke,swiece,filtr paliwa i problem nie ustał...czesci oczywiscie oryg boscha kupowalem..troche kasy poszlo i to mnie boli,bo wciaz gasnie..pomoze mi ktos??

jutro jade na kompa po raz trzeci...bo ja juz nie mam pojecia co jest nie tak...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może auto dostaje za dużo powietrza i dlatego gaśnie ?? Sprawdź czy dolot jest ok. Może łapie jakieś "lewe" powietrze ?? Komputer w takim przypadku raczej nic nie pokaże.
Krzysztof
Opublikowano
Może auto dostaje za dużo powietrza i dlatego gaśnie ?? Sprawdź czy dolot jest ok. Może łapie jakieś "lewe" powietrze ?? Komputer w takim przypadku raczej nic nie pokaże.

jak sprawdzic dolot?niechcialbym czegos uszkodzic..wiem ze moze łapac lewe powietrze ,moze odlaczyc czujnik i krokowy i przeczyszcze przepustnice??