Skocz do zawartości

czy można mieszać płyn chłodniczy zielony z czerwonym???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

tak jak w temacie poradzccie mi czy można mieszać płyn chłodniczy zielony z czerwonym ??? czy beda tego jakieś skutki uboczne ???

kiedyś miałem vw golfa i tak zrobiłem ( nie zauważylem zadnej róznicy )

czt opłaca się stosowac koncentraty które się rozcieńcza z wodą czy lepiej oryginalny plyn

mam jeszcze jedną prośbe czy moze ktoś mi przesłać link z forum jak wymienić cały płyn chłodniczy chodzi o 520 24v 92r. ( nie mogłem znależć a napewno jest , nie chce zakładac kolejnego tematu)

z góry dzieki i pozdrawiam klubowiczów :cool2:

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano
Nie mozna mieszać. Najlepiej zalać koncentrat wcześniej przygotowany osobno z woda destylowaną i najlepszy jest ten z ASO BMW nie kosztuje fortuny a jest według mnie i wieli opinii bardzo dobry. Dobrze przed całą operacją wymiany płynu w układzie sprawdzić przy oakzji inne podzespoły tk. Chłodnicę pompe wody czy nie ma wycieków gdzies węże itp no i przepłukać cały układ wodą. Po takim zabiegu nalac rozczieńczonego koncentratu. Ps warto wiedziec, ze czysty koncentrat zamarza w temp wyższej niż zmieszany z wodą destylowaną koncentrat ( rozwodniony), kiedys myslałem ze jest inaczej :D