Skocz do zawartości

740d M67 regenracja rozrusznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Piszę w razie jak by ktoś kiedyś miał podobny problem - strasznie mało informacji o 740d jest na forum.

Od paru tygodni auto słabiej odpalalo, test przelewowy wtrysków wypadł ok więc dałem rozrusznik do regenracji. Po wymianie stojana i wirnika auto odpala idealnie. Zrobili mi to w 3 godziny w Sopocie na ul. Lesnej. http://www.ba-car.pl/

pozdrawiam

mavic

Opublikowano

Jest bardzo mało o tym aucie ponieważ ma złą opinię i przeraża kosztami. Ja też o niej myślałem i zdecydowałem się na 730d ze względów oczywistych. Robię po 30-40 tyś km rocznie to autko by mnie zjadło chociaż pewnie jest fantastyczne podczas prowadzenia i daje dużo w zamian :)

Powiedz ile tak na prawdę spala i czy to prawda że przepływki w nim siadają nagminnie?

Opublikowano
  • Autor

Spala 8-14l/100 oczywiscie wynik max to ostra jazda po miescie. 8 litrow jest do uzyskania na autostradzie przy stalych predkosciach 130-140km/h.

Co do przeplywek to nie wiem bo wymienilem ale jak sie okazalo niepotrzebnie bo problem byl z turbina a komp pokazywal blad przeplywki.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
Nie beda to te same co ja mam?? Jezeli tak t moze chcesz sprzedac ja mam do wymiany. ps to powiedz mi jakim cudem moja mi zlopie po 12 litrow :D fakt faktem mam przeplywke martwa, do tego silnik po remoncie (glowice) zapewne po zalozeniu przeplywki bede musial oddac samochod do dobrego pompiarza aby wyregulowal mi wtryski
Opublikowano
  • Autor

Ja tez nigdy nie umialem jezdzic ekonomicznie ale 740d naprawde spala mi zadziwiajaco malo. Moze dlatego ze przy takiej masie silnik z ta moca i momentem ma poprostu lekko. Roznica miedzy 730d a 740d to jakies 100kg wagi wiec ten pierwszy musi sie wiecej "nameczyc" ;)

Przeplywki kupisz sobie w http://www.maf-shop.com/

Jak zamawiasz w nich to podaj Polski nip i nie zaplacisz niemieckiego podatku vat. Przeplywka LOWE wychodzi wtedy 100 eur. Mam takie i dzialaja poprawnie.

ps moje przeplywki sa inne niz Twoja

pozdrawiam

mavic

Opublikowano

oki THX ale zdecyduję się wymienić wkład na bosha i będzie miodzio.

A jeżeli chodzi o silnik to nie ma nawet co mówić. Szkoda że nie miałem okazji jeszcze jeździć V-ka strasznie mnie to ciekawi jak jest różnica w pracy takiego silnika. Ja na swój nie narzekam bardzo ładnie pracuje. Jest w sam raz w końcu to limuzyna a jak trzeba to te skromne 184 kuce szarpną te dobre 2 tony ... no i zawsze jest jeszcze sport ;]