Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbliza się wymiana oleju i myślę nad zmianą na Castrol TWS, lub Valvoline VR1 10W-60, miałem dotychczas Mobil 0W-40 i muszę między wymianami dolewać olej. Na stronach castrola lub valvoline, zalecają 5w-30 lub 0w-40, nie wiem jak przyjmie silnik taki olej,a le z tego co znalazłem w necie osoby które zalały ten olej są zadowolone. Są może użytkownicy którzy używają tych olejów? Dzięki za wszelkie info. Dodam, że nie jeżdżę jak dziadek, więc silnik niekiedy dostaje trochę batów, więc myślę, że TWS albo VR1, byłby lepszy.

Jeszcze jedno, czy wymienia się odmę w tym silniku?

http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ile dolewasz tego oleju, od wymiany do wymiany??
003.jpg
Opublikowano

silnik M54 nie jest jakimś szczególnym silnikiem, wiec należy zalewać go tym co zaleca producent. A jeżeli to tytuł jest nieszczęśliwy i chodzi raczej o olej do ostrej jazdy, to nadal zalewać wg zaleceń producenta i najwyżej częściej zmieniać.

Tyle jest tego o oleju do silnika, a i tak wszystkie do niczego się nie nadają bo odpowiedź jest jedna.

PawełH