Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam e39 523i touring z 1999r. z radiem bmw business rds (BE3350X5086849). Chciałem zamontować zestaw głośnomówiący - taki, żeby przy połączeniu używał głośników samochodowych (znalazlem niezly bajer nokii - mozna z komory przez bluetooth przesylac rowniez muze).

W zwiazku z powyzszym mam pytanie - jak sprawdzic, czy moje radio w ogole moze obslugiwac zestaw glosnomowiacy? Nie chcialbym kupic zestawu i zeby sie pozniej okazalo, ze sie go nie da podlaczyc do radia. Dodam, ze w kwestiach rtv laik jestem. :)

Aha, zeby bylo ciekawiej, to mam podlaczona do radia zmieniarke SONY, a pomiedzy radiem a zmieniarka podlaczony jest jeszcze jakis przetwornik (ktory umozliwia wspolprace zmieniarki z radiem - nabylem na zamowienie w jednym sklepie rtv za 'jedyne" 4 stowki) - nie wiem, czy to cos zmienia, ale na wszelki wypadek pisze.

Bede bardzo wdzieczny za pomoc.

pozdrawiam,

w'

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Da się to zrobić. Jak masz kierownicę wielofuncyjną to możesz odbierać rozmowy z kierownicy, wybieranie głosowe i głośniej ciszej.

Potrzebujesz odpowiedniej przejściowki

Prawdopodobnie coś takiego

http://www.fitbluetooth.co.uk/files/details.php?id=155

i dodatkowo zestaw głośnomówiący Parrota

Parrot CK-3000 Evolution

Ale nie wiem czy twoja przejściówak do zmieniarki nie skomplikuje tematu.

Niestety zestaw Parrota nie ma możliwości transferu MP3 z telefonu.

Opublikowano

no nie mam kierownicy wielofunkcyjnej, niestety.

ale ten zestaw nie rozwiazuje tematu - pytanie, czy ja w ogole moge podlaczyc jakis zestaw glosnomowiacy do tego radia i gdzie/jak to ew. sprawdzic? czy tez da sie podlaczyc jedynie tego parrota przez przejsciowke?