Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Problem polega na tym, że podczas jazdy same włączają się wycieraczki. Działają tak przez jakiś czas później się wyłączają. Czasem machną tylko raz a czasami długo machają. Nie wiem o co chodzi :? Może ktoś wie jak temu zaradzić. Jakiś przekaźnik się zepsuł? Czy jakieś zwarcie w instalacji?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam maiłem podobny problem z tym że mi działały cały czas i nie było sposobu wyłączenia ich tylko bezpiecznik mnie ratował ,dałem do naprawy i okazało się ze był uszkodzony moduł sterujący wycieraczkami Tak on wygląda https://ssl.allegro.pl/item442813550_modul_wycieraczek_wi_wa_low_ii_bmw_bmw_3_e36.html .Może Ci coś nawaliło jak i mi mam nadzieje że pomogłem pozdrawiam :!:
Opublikowano

Ellou,

Ja mam odwrotnie. Czasami, jak działają na 2 biegu, i zatrzymam się, to przeskakują na pierwszy, machną ze 2 razy i wyłączają się zupełnie. Jedynie restart silnika pomaga, (za pierwszym razem dowiedziałem się o tym po przejechaniu 10km, bez wycieraczek, w ulewie, :roll2: będąc przekonanym, że padły na amen). Wesołe autko.

Opublikowano
U mnie pewnie będzie podobnie jak tego nie zrobie tzn. włącza sie i nie wyłączą :) a gdzie ten moduł można znaleźć w aucie? Chciałbym go wymienić. Gdzie dokładnie sie znajduje?
Opublikowano

Sprawdziłem moduł zgodnie z instrukcją i wszystko wygląda OK. Na razie nic się nie dzieje z wycieraczkami, ale de facto zaczynało mi się włączać po dłuższej trasie tak po ok 100km. Jutro jadę 200km zobaczymy co będzie :) A tak na marginesie to moduł w moim BMW(E36M43 316i 94') znajdował się za schowkiem. A nie jak było przedstawione w instrukcji za osłoną głośnika od strony kierowcy (jak by to kogoś interesowało a nie mógł znaleźć :) ) Trzeba wykręcić śrubki trzymające schowek i go wymontować (8 wkrętów krzyżakowych + jedna śruba 10 pod lampką schowka, którą wcześniej trzeba wyjąć).

Dzięki za dotychczasową pomoc.

Pozdrawiam.