Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Sprawa wyglada tak:

Odpalam silnik i zalapuje ale zaraz gasnie!Po kilku sekundach odpalam i znowuz gasnie .Mnie to sie wydaje,ze nie dostaje paliwa a najbardziej podejrzany jest filtr.ktory juz od kilku dni planuje wymienic. :)

Czy to mze byc pompa?Wczesniej nawt dzisiaj odpalalem i chodzil ale tak przerywal ipracowal byle jaka na wolnych obrotach sie ksztusil i gasl.

Prosze o jakies sugestie i jezeli to mozliwew pilnie bo bez auta ani rusz

pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli chcesz sprawdzić pompe to możesz podać jej prąd i będziesz wiedział czy działą. U mnie robi się to tak ( u Ciebie pewnie tez) do bezpiecznika nr 23 (o ile pamietam) podpinasz + i pompa zaczyna chodzić. Jeżeli chcesz sprawdzićczy daje ciśnienie to zdejmij przewód odprowadzający paliwo z kolektora dolotowego i powinno nieźle sikać.

Natomiast takie objawy też są jeżeli łapie sporo lewego powietrza. Może masz gaz i Ci kichnął i coś wywaliło. Różnie może być a jak tego nie widzę to mogę tylko gdybać. Obejrzyj wzystko. Zobacz też jak się zachowuje gdy po zapaleniu dasz od razu gaz w podłogę

...
Opublikowano

Witam

Przed chwila odpalilem!Ale chodzi niemrawo.Jak juz pisalem mam zwalony krokowy i odcinam sobie recznie przy pomocy zaworu dodatkowegoi tu ciekawostka po rozgrzaniu silnika zamykam moj :D zawor a on prawie gasnie!po otwarciu chodzi dalej lekko utykajac.Moze jednak dostaje za malo paliwa.To jest wszystko pokrecone bo moze ten stary krokowy sie nagle zamknal i nie otworzyl i dlatego nie moglem odpalic.Leb puchnie od pomyslow!Jest jeszce mozliwe ze tps jest do bani ,ale czy to mozliwe,ze przy otwartej przepustnicydobrze informuje sterownik a przy zamknietejzle?Mierzylemmu opory zgodnie z instrukcja i chyba jest oka po lekkim uchyleniu przepustnicy pyka i pokazuje nieskonczonosc chyba,ze ja ma miernik do luftu bo on pokazuje za maly zakres po calkowitym otwarciu nie pyka ale pokazuje 0a moze przepustnica sie przycina /sruba regulacyjna odkrecona.Szlag mnie zaraz trafi pozdrawiam