Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie jak w temacie, chodzi mi generalnie o tych którzy już to CB maja, a najlepiej do posiadaczy Onwe MK3 i antenkę na magnes.

Planuję z ojcem kupić właśnie MK3, ja Sirio AS-100 lub ML-145 (tylko niewiem czy zmieści mi się w garażu :)), a on też MK3 lecz jakaś antenę montażową. Jakie polecacie antenki dla niego :?: Czytałem trochę i wydaje mi się, że LEMM AT 1700 będzie dobra, ale proszę również o opinie.

Ale wracając do tematu to generalnie chodzi mi o montaż radyjka bo antenę to raczej postawie na klapie bagażnika. Ale każda sugestia dla mnie jest ważna.

Pozdrawiam, @84

Opublikowano

Witam

Proponuje radyjko zamontować po lewej stronie kierownicy jest mała pólka, schowek, radio cb pasuje idealnie, w ogóle nie widać ze tam jest a jednocześnie jest pod ręka.

pozdro

Opublikowano
taki maly OT - do czego sluza te dwa przyciski po prawej stronie ( fotel )

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
WiTAM antene podlaczacie osobno czy dalo by rade podlaczyc pod antene tv w e38??

A do anteny TV mozesz podlaczyc satelite?

To sa zupelnie inne anteny. Sa Triplexy (Radio/GSM/CB) ale uzytkownicy narzekaja.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
Ja mam zamontowane tak:

%5B450%3A600%5Dhttp%3A//img151.imageshack.us/img151/3262/dsc05540resizevc8.jpg

CB Radio Uniden 520 XL, stała antena President Alaska

a to radio da sie jakos szybko zdemontowac? Ostatecznie tam masz gniazdo diagnostyczne, wiec gdyby sie trzeba bylo pod komputer podpiac, radio ci to uniemozliwi i trzeba bedzie je wyjąc

Opublikowano
Jeśli zamierzasz wyjmować (bądź chować) radio od czasu do czasu sugeruję je umieścić między tunelem a fotelem pasażera. Radio pasuje idealnie (przynajmniej większość powinna pasować). Może nie wygląda to super ale przynajmniej nie dziurawisz kokpitu. Ja mam radio na spółę z tatą (jak ktoś z nas dalej się wybiera to bierze CB) i dla mnie jest ok. Pozdrawiam
Opublikowano
Jeśli zamierzasz wyjmować (bądź chować) radio od czasu do czasu sugeruję je umieścić między tunelem a fotelem pasażera. Radio pasuje idealnie (przynajmniej większość powinna pasować). Może nie wygląda to super ale przynajmniej nie dziurawisz kokpitu. Ja mam radio na spółę z tatą (jak ktoś z nas dalej się wybiera to bierze CB) i dla mnie jest ok. Pozdrawiam

I dokładnie tak zrobiłem, weszło elegancko :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a co myslicie nad przymocowaniem radia na tunelu od strony pasażera ?

ja mam dario wieksze no i nie wejdzie do "schowka"

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........