Skocz do zawartości

Dalsze problemy z ekonomizerem w m40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dalsze problemy z ekonomizerem w m40

Podczas dodania do dechy gazu ekonomizer wchodzi na spalanie 20l przerywając z czym idzie też spadek mocy na rozgrzanym silniku na zimnym jest ok. zauważyłem że obrotomierz też przerywa w niektórych momentach . Czytałem że może być to wina czujnika przepustnicy więc sprawdziłem ją miernikiem zero reakcji. Przejście niby jest ale w omach nic nie wskazuje. Spróbuje go wymienić.

Macie jeszcze jakieś pomysły co jeszcze bym mógł sprawdzić silnik to m40 1.8i

Opublikowano
hmm ta wyszukiwarka na tym forum to kant ...... obić. Guma od przepł. jest szczelna :mad2: co jeszcze by można było sprawdzić
Opublikowano
Nikt nic nie wie na ten temat ponurzcie bm-ce może być to wina sprzęgła, wałka (całej klawiatury) sondy????????????????? W wyszukiwarce jakieś dyrdymały mi wyskakują, więc szukałem ale bez skutku :mad2: :duh:
Opublikowano

Witam

Czujnik przepustnicy,mierzysz,najpierw na zamknietej/pin od lewej 1,2/'

albo 1,3/juz nie pamietam :( i opor powinien wynies 0 a po otwarciu 1 Ohm,po otwarciu do konca,mierzysz na 1,3 i ma byc ponownie 0.

Gdzies to opisalem.

pozdrawiam