Skocz do zawartości

535i kluczyk scyzoryk nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wymieniłem dzisiaj baterie w kluczyku i przestał działac.Otwieranie zamykanie a nawet nie moge odpalic auta.Podobno jest jakas procedura programowania ale ja mam nietypowy kluczyk tzw scyzork.Alarm włacza sie przyciskiem zboku.W sumie nie wiedziałem w jakim dziale ten post umiescic bo samochód nie odpala jakby nie dostawał paliwa ale pompa jest ok sprawdzone kreci ale nic.Pewnie procedura antywlamaniowa sie wlaczyla.Dodam że przed wymiana baterii tez nie odpalal ale teraz nawet juz dzwi nie otwiera.Prosze o pomoc.Czy to wina alarmu czy mechaniki :?:
dresta30
Opublikowano

Witam! mam podobny problem! przestaw działacz pilot w kluczyku zy moze w aucie coś nie tak !

nie moge wyłączyć alarm! dodam ze kluczyk dziala bateria jest dobra!ale nie otwiera ani zamyka drzwi :mad2:

Opublikowano
Pewnie wymieniałes baterie albo padly i trzeba na nowo zaprogramowac kluczyk ale jak to nie wiem.Mam ten sam problem i musze przeczekac do poniedzialku na magika bo mi juz psycha siada.Probowalem programowac ale wdg instrukcji e34 ale dotyczyla innego kluczyka a podobno kazdy model kluczyka ma inna procedure.Ja mam scyzoryk z jednym lacznym przyciskiem do otwierania i zamykani a z boku jest przycisk do wlaczania alarmu.Jak ktos ma cos takiego to podrzućcie jakąś sugestie
dresta30
Opublikowano

Próbowałem - ale nic :mad2:

tłumaczenie do dupy ale zawsze coś

Trzy metody, aby spróbować:

Metoda 1:

. 1. Roboczych od wewnątrz pojazdu i zamknął drzwi

. 2. Turn zapłonu do pozycji 1 i powrót do startu w ciągu 5 sekund.

. 3. Usuń z kluczem zapłonu i naciśnij i przytrzymaj przycisk odblokowania 15 sekund w tym czasie naciśnij klawisz blokady przycisku 3 razy w ciągu 5 sekund.

. 4. Zwolnij oba przyciski.

. 5. Drzwi będą blokować i odblokowywać, aby pokazać poprawne programowanie ma miejsce.

Metoda 2:

Aby wykonać tę procedurę, musisz mieć jeden klucz i jeden klucz, który musi być zaprogramowany.

1) Pobierz i zamknąć wszystkie drzwi.

2) Włączyć zapłon i szybko wyłączyć. (Nie więcej niż 5 sekund), aby rozpocząć proces. Następna działania muszą mieć miejsce w ciągu 30 sekund.

3) Wyjmij 1 klucz.

4) Trzymając klawisz blisko po lewej stronie łopatki (to tak jest bliżej do zdalnego odbiornika anteny.

5) Przytrzymaj przycisk do odblokowania blokady i naciśnij przycisk 3 razy. Zwolnij przycisk odblokowania drzwi i kłódki, który potwierdza operacji.

6) Szybko powtórz kroki 4 i 5 na klucz # 2 itd.

Jeśli to nie zadziała, spróbuj Klucze wykonując w odwrotnej kolejności. Key 2 następnie klawisz 1 vs 1 then. 2.

Metoda 3:

Zastępca jeśli nie masz pracy zdalnej

. 1. Kolei kluczem do pozycji 1 pięć razy bardzo szybko. 2. Usuń klucz. 3. Trzymając odblokować następnie naciśnij przycisk blokady przycisku 3 razy, zwolnij przycisk odblokowania.

. 4. Jeśli masz inny klucz robi to samo naciśnięcie przycisku w ciągu 30 sekund. 5. Włącz zapłonu do sfinalizowania.

UWAGA: Ta procedura programowania programy pilota części klucza. Wszelkie transpondera chip dla immobilizer (od samochodu) nie będą programowane i musi być wykonana przez specjalistę.

Opublikowano

dumik ten sposób programowania jest o ile się nie mylę dla kluczyków w e39/e38.

W książce obsługi bmw(Betriebsanleitung) e32/e34 jest opisana dokładnie metoda programowania kluczyka.

Musimy mieć jeszcze jeden kluczyk zapasowy,wkładamy go w stacyjkę i przekręcamy zapłon(pozycja 2),następnie kluczyk scyzoryk przykładamy do tej czerwonej diody,która znajduje się na desce(grot kluczyka oczywiście schowany) i wciskamy przycisk nr 1 na kluczyku,tak długo,aż zacznie migać dioda(na kluczyku),kluczyk jest już zaprogramowany.W instrukcji napisali także,że jeśli baterie wymienimy w mniej niż minutę to nie trzeba go programować.

Nur bmw e32
Opublikowano
Marek.Mam instrukcje po niemiecku i tam jest mój kluczyk wlasnie taki scyzoryk.Strone wczesniej sa dwa kluczyki tez na przyciski ale inne.Mam instrukcje przetlumaczona po polsku ale wlasnie na te zwykle .Jakbys mogl potwierdzic czy chodzi Ci o ten kluczyk oto opis.Prostokatny z jednym glownym przyciskiem gdzie jeden klawisz naciska gore i dol.Z boku natomiast jest taki maly prostokatny klawisz do alarmu.Na odwrocie logo BMW ktore jak przyciskasz scyzoryk sie otwiera.
dresta30
Opublikowano
Marek chciałem bardzo Ci podziękować za info o programowaniu kluczyka.Jak bedziesz kiedys w Kwidzynie zapraszam na dobrą flaszke.Alarm działa i Betka odpala.Przedtem oglądał moje auto jakis "spec" od alarmów.Siedział w aucie godzine i mówi że sie poddaje.Zostawił mnie na drugim koncu miasta ciemno zimno i bez nadzei.Podjechałem do znajomego elektryka"znawcy"alarmów Bmw.I co mówi mi że klóczyk w 90 roku w scyzoryk to niemożliwe ktoś dorobił alarm i daje sobie uciąc że to nie oryginał.Jeszcze stał jakiś pajac w jego warsztacie A6 2000r i mówi że nawet on niema domykania z pilota a już napewno nie ja w takim starym aucie :lol: .Dodam że w mojej instrukcji Bmw jest mój kluczyk taki sam.Jada do pajaca w poniedziałek i mu pokaże jak sie zna.Pozdro jeszcze raz i zapraszam na flaszke :cool2:
dresta30
Opublikowano (edytowane)
Sorki,że nie odpisałem wczoraj,tak chodziło mi o ten kluczyk :) to super,że działa,jak będę kiedyś przejeżdżał przez Kwidzyn to wpadne na piwko :) pozdr. Edytowane przez marek1132
Nur bmw e32
Opublikowano
Kolego Klocek a masz kluczyk scyzoryk chodzi o kluczyk z diodą czy nie skladany w scyzoryk bo wtedy procedura jest inna niz opisal wyżej koleka Marek
dresta30
Opublikowano
mam kluczyk scyzoryk z domykaniem z boku kluczyka. Próbowalem juz roznych sposobow na jego ponowne zakodowanie ale nic nie pomaga. Wiesz moze ktory z modulow pod kanapa odpowiada za alarm i centralny?
Opublikowano
Było opisane wyżej ale Ci opisze jeszcze raz działa na 100% jak masz scyzoryk.Musisz miać drugi kluczyk taki zwykły.Wsadzasz do stacyjki ten zwykły i przekręcasz do pozycji dwa az zapala sie kontrolki.Kluczyk zostaje w tej pozycji kontrolki swieca.Bierzesz ten drugi kluczyk scyzork i na srodku deski rozdzielczej masz swiatelko ktore swieci na czerwono kolo nawiewu tego pod lusterka a przednia szyba.Teraz u ciebie bedzie zgaszone.Dotykasz scyzorykiem czescia na ktorej jest czarna "szybka" tej lampki i przyciskasz przycisk nr1 do otwierania dzwi.2 sekundy i masz zaprogamowany napisz czy dziala.Juz bardziej szczegółowo nie dam rady opisac
dresta30
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
A jak zaprogramować kluczyk w e60???? pół roku temu padł mi pierwszy kluczyk dzisiaj drugi ??? Baterie wymienić i spróbować zaprogramowąć.ale jak?