Skocz do zawartości

Naprawa elektrycznych foteli!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Moje pytanie dotyczy elektrycznych foteli w e32... Czy ktos je sam naprawial.? Chodzi mi o zawieszone silniczki, które słychać, że pracują ale nie spełniają swojej funkcji bo nie podnoszą oparcia. U mnie jeden silnik w fotelu sie chyba zawiesił i jedna strona sie nie podnosi a druga chodzi jak trzeba :( Czytałem troche na angielskich forach, że ludzie naprawiają jakoś te silniczki i są tam jakieś instrukcje jak to zrobić ale ja sam nie bardzo kapuje tego technicznego języka...

Jeśli ktoś jest mi w stanie pomóc i napisać jak sie do tego zabrać to z góry dziekuje !!!

Pozdrawiam !

Opublikowano

Nie ten dział. Tutaj wstawiane są jak sama nazwa wskazuje gotowe recepty na rozwiązanie jakiegoś problemu a nie pytania.

Lepiej zadaj to pytanie tutaj:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=1

albo tutaj:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=37

albo poszukaj lepiej bo z tego co pamiętam to wiele razy pojawiał się temat naprawy elektrycznych foteli.

Pzdr

Opublikowano
Witam wszystkich! Moje pytanie dotyczy elektrycznych foteli w e32... Czy ktos je sam naprawial.? Chodzi mi o zawieszone silniczki, które słychać, że pracują ale nie spełniają swojej funkcji bo nie podnoszą oparcia. U mnie jeden silnik w fotelu sie chyba zawiesił i jedna strona sie nie podnosi a druga chodzi jak trzeba :( Czytałem troche na angielskich forach, że ludzie naprawiają jakoś te silniczki i są tam jakieś instrukcje jak to zrobić ale ja sam nie bardzo kapuje tego technicznego języka...

Jeśli ktoś jest mi w stanie pomóc i napisać jak sie do tego zabrać to z góry dziekuje !!!

Pozdrawiam !

Kolego miałem ten sam problem u siebie. Nie wieszają się silniczki tylko wyciąga pancerz linki i linka wyskakuje. Do sterowania oparcia służy jeden silniczek ma on 2 wyjścia na linkę. Znajduje się on pod siedziskiem. Wystarczy wykręcić go, wyjąć linkę z prawej lub lewej strony (z doświadczenia wiem że będzie to prawa) i skrócić pancerz o kilka mm, ustawić siedzenie i poskładać.

Jak będziesz potrzebował pomocy to pisz postaram się zrobić zdjęcia.

Pozdrawiam Adrian1031

Opublikowano
Dzięki wielkie :) Zdjecia były by bardzo mile widziane ale nie chciałbym Cię fatygować. A no i rozumiem, że bez wyciągania fotela się nie obejdzie?? :x
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

EUREKA! Adrian! Piękne i zaiste, proste i skuteczne! Dziś po raz pierwszy się z tym spotkałem i doszedłem do tego po dwu godzinach zabawy :oops: tylko z tego względu, że klucza "gwiazdki" do fotela nie miałem :D a już myślałem, że nowy fotel kupie :?

------------------------------------------------------------------------------

ps. dla moderatora: Jaki sens "rozczulać" się nad kwestiami czy Maciek dobrze trafił z tematem w tym czy tamtym forum skoro wyszukiwarka moja "znalazła" za mnie szukanego przeze mnie tematu nie błądząc ani razu?! Zaznaczam także, że wiem iż zachowanie porządku oraz przestrzeganie regulaminu ułatwia zdobywanie informacji :wink:

Cheers mates!