Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Odkąd jestem w Krakowie ciągle niestety moje auto jeździ na krótkich odcinkach i nie do końca mam korzyść z posiadania sekwencji - jedynie taką że prawie jak wpadnę w poranny korek to silnik pracuje już na gazie nie na benzynie :)

Nie mniej jednak od początku użytkowania tego auta z instalacją OMVL Dream XXI N mam problem z pracą silnika przy temperaturze około 40-55 st. Aktualnie mam temperaturę przełączania 40 st. i w sumie dość dziwne zjawisko że tusz przed przełączaniem auto się krztusi i kiepsko pracuje, potem po przełączeniu też nie wiele lepiej... musi się dobrze zagrzać żeby było ok. Czytałem w internecie że to może być wina wtryskiwaczy FAST REG które nie działają zbyt dobrze w niskich temperaturach. Zastanawiam się co by się stało gdybym do listw przyczepił po dwa rezystory 25W, oczywiście z jakimś czujnikiem temperatury, żeby rozgrzewały listwy do 50 st. a potem się wyłączały.

Czy to dobre rozwiązanie i czy mógłbym wtedy ustawić temperatury przełączania rzędu 25-30 st?

Pozdrawiam

Opublikowano

hmm temperatura wtryskiwaczy hmm dziwne wydaje mi się że ta temperatura nie ma wpływu największy wpływ ma temperatura gazu bo po niej korygowana jest dawka wtrysku przynajmniej w większości sekwencji tak jest.

A przełączanie jest po temperaturze reduktora.

Może reduktor w niższej temp nie trzyma ciśnienia jaki masz Reduktor??

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis