Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem ostatnio przez noc coś mi zeżarło prawie cały power z aku ... (75Ah), szuklałem i juz wiem co i jak moge posprawdzać no i mam jakieś tam typy natomiast pytanie jest inne

Ostatnio po jeździe wylaczylem silnik otworzylem mache zeby cos tam zobaczyc a ze bylo w miare cicho uslyszalem takie ciche cykanie gdzie w okolicach przepustnicy tylko bardziej z przodu i bardziej pod spodem, jak zdjalem kleme ucichlo, macie pojecie co to moze być, moze mam tam jakies zwarcie tylko co tam siedzi ???

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

Opublikowano
Czołem ostatnio przez noc coś mi zeżarło prawie cały power z aku ... (75Ah), szuklałem i juz wiem co i jak moge posprawdzać no i mam jakieś tam typy natomiast pytanie jest inne

Ostatnio po jeździe wylaczylem silnik otworzylem mache zeby cos tam zobaczyc a ze bylo w miare cicho uslyszalem takie ciche cykanie gdzie w okolicach przepustnicy tylko bardziej z przodu i bardziej pod spodem, jak zdjalem kleme ucichlo, macie pojecie co to moze być, moze mam tam jakies zwarcie tylko co tam siedzi ???

jesli to cykanie takie pare razy na sekunde to zawor odpowietrzenia

zb paliwa, ale on powiniem po chwili ucichnac...

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

tak jest to takie dosc szybkie cykanie ale powiedzmy max 2 razy na sekunde, no i tak cykalo z 3-5 minut po wylaczeniu silnika... a przestalo dopiero po odlaczeniu klemy

a czy jesli to ten odpowietrzniac to powinno to cykanie ustac po odłączeniu akumulatora ??? to mnie troche zastanawia ?

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

Opublikowano
tak jest to takie dosc szybkie cykanie ale powiedzmy max 2 razy na sekunde, no i tak cykalo z 3-5 minut po wylaczeniu silnika... a przestalo dopiero po odlaczeniu klemy

a czy jesli to ten odpowietrzniac to powinno to cykanie ustac po odłączeniu akumulatora ??? to mnie troche zastanawia ?

no tak bo to prosty elektryczny zawor bez pradu ni chu-chu.

dziwne to. trzeba by posluchac

a najpierw to zabral bym sie do tego tak - wzial amperomierz i

ostronie sprobowal zmierzyc prad spoczynkowy. nie powinien

przekraczac 50...100mA w najgorszym wypadku, po zamknieciu

drzwi, wlaczeniu alarmu itepe - mierzyc trzeba po uplywie 15 minut.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl